OV IJmond Nieuws

De Week van de Circulaire Economie

In de Week van de Circulaire Economie organiseerde GreenBiz IJmond i.s.m. OV IJmond drie lunchbijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten werden de deelnemers geïnformeerd over de de mogelijkheden binnen hun bedrijf. Ook werden er mooie voorbeelden gedeeld en verteld over de subsidies die benut kunnen worden.

De aftrap was bij de reststoffenhub op De Trompet. Gezamenlijk reststromen op een bedrijventerrein inzamelen levert vele voordelen op: betere scheiding van stromen, minder transportbewegingen, minder ruimte gebruik door diverse bakken en goed zicht krijgen op nieuwe toepassingen.

De tweede bijeenkomst werd gehouden bij  Office Projects van Rick Paardekooper,  waar ondernemers en designers samen kwamen om te praten over upcycling. Het ging over het opnieuw gebruiken en het vermaken van kantoorartikelen. Zo komen deze producten nooit bij het afval terecht.

Op de laatste dag waren de deelnemers te gast bij GreenBiz bedrijf de Woonzaken in Heemskerk. Zij zijn dit jaar gestart met het Huis van de Toekomst, met hoge duurzame ambities. Mark Dirkson vertelde een inspirerend verhaal hoe zij in 2025 70% van hun assortiment circulair aanbieden aan de consument. Wat duidelijk is geworden is dat daar veel bij komt kijken. Er is een hele andere kijk van de ondernemer nodig. Een prachtvoorbeeld dat het echt kan.

Downloads

Download hier onze presentatie

Aankomende evenementen

10e Algemene Ledenvergadering

Haringparty @ Vishal IJmuiden

Business Volleybal Cup

ZomerBBQ

Ledenlunch met Raymond Mens

Volg ons op social media

webdesign development
OV IJmond logo