OV IJmond Nieuws

Rauwe kunst centraal tijdens Havenfestival IJmuiden

Het Havenfestival IJmuiden is dit jaar op zaterdag 24 en zondag 25 juni. Twee dagen lang staat de Trawlerkade weer volledig in het teken van kunst, cultuur, de visserij en de havens. Neem een kijkje op de schepen die aan de kade liggen en geniet van lokaal en professioneel entertainment. Beleef de haven, maak een rondvaart, geniet van Noordzeevis uit IJmuiden en laat je verrassen door rauwe kunst.

IJmuiden is een rauwe bezoeklocatie waarbij de omgeving en dynamiek van de haven een uniek decor vormt. Jerry Notenboom, voorzitter Stichting Havenfestival IJmuiden: “Tijdens ons gratis toegankelijke festival zetten we centraal waar we in IJmuiden trots op zijn en een van de aspecten dat IJmuiden symboliseert; de rauwe, iconische kunst. Dit laten we zien in het decor van het festivalterrein, we organiseren rondleidingen langs street art in de haven, in aanloop naar het festival wordt een kunstproject opgepakt met scholen en we organiseren een fototentoonstelling die de rauwe schoonheid van IJmuiden laat zien.”

Het Havenfestival IJmuiden is hét podium van onze regio voor de scheepvaart, visserij, energietransitie en lokale kunst en cultuur. Traditioneel trekt het evenement over 2 dagen gemiddeld 30.000 bezoekers uit de IJmond en ver daarbuiten. Een familie evenement waar je de veelzijdigheid van onze regio kunt ontdekken, proeven en beleven. Tom Siekman, producent bij Producers Company: “We borduren dit jaar voort op het succes van vorig jaar. We blijven ons concentreren op de belangrijkste elementen: het nautische programma en het de lokale cultuursector een podium bieden. We hebben weer toezeggingen van prachtige schepen als de Yed Prior, De Goede Verwachting, De Naaldwijk, De Weer, De Adelaar en natuurlijk mogen de Vletterlieden en de KRNM niet ontbreken. We zijn er ook trots op dat er dit jaar een goede vertegenwoordiging is van de schepen van de Koninklijke Marine en het tallship De Morgenster weer naar IJmuiden komt. Er is natuurlijk ook weer een markt en we hebben we meerdere podia met onder ander een optreden van de Bintangs.”

Vrijwilligers
Het Havenfestival wordt georganiseerd door de Stichting Havenfestival IJmuiden in samenwerking met partners en een groot aantal vrijwilligers. Wil je een steentje bijdragen aan dit unieke festival? Mail dan naar vrijwilligers@havenfestivalijmuiden.nl.

Volg Havenfestival IJmuiden via:
https://havenfestivalijmuiden.nl/
Facebook / Instragram: Havenfestival IJmuiden

Foto: Reinder Weidijk

Downloads

Download hier onze presentatie

Aankomende evenementen

Participatiebijeenkomst Tata Steel

Participatiebijeenkomst Tata Steel

Business Volleybal Cup

ZomerBBQ

Ledenlunch met Raymond Mens

Volg ons op social media

webdesign development
OV IJmond logo