Samenwerkingsverbanden

IJmond Bereikbaar: samen kom je verder

De IJmond is van ons allemaal: inwoners, bedrijven en gemeenten. Een klein stukje Nederland waar mensen dicht op elkaar wonen en werken. Iedereen wil graag dat zijn of haar direct woon- en werkomgeving zo bereikbaar en gezond mogelijk is. Daar zijn we samen verantwoordelijk voor en kunnen we samen voor zorgen.

Voor werkgevers en hun medewerkers
IJmond Bereikbaar helpt bedrijven bij vragen over mobiliteit. Op strategisch, tactisch en operationeel niveau. We kijken daarbij naar personenvervoer (woon/werkverkeer) en goederenvervoer. Het zal je verrassen hoe je met relatief kleine veranderingen je mobiliteit slimmer en duurzamer kunt maken. IJmond Bereikbaar helpt met de juiste informatie, praktische tips en laagdrempelige acties, die positieve veranderingen kunnen versnellen. Ook met mobiliteit kun je laten zien dat je een aantrekkelijke, milieubewuste, maatschappelijk betrokken werkgever bent.

Gratis mobiliteitssscan
IJmond Bereikbaar biedt bedrijven met meer dan 50 werknemers gratis de Mobiliteitsscan Personenvervoer aan. Door informatie van de werkgever en de werknemers te koppelen, krijg je duidelijk inzicht in, aan de ene kant de huidige reiskostenregelingen en -vergoedingen en aan de andere kant het reisgedrag. Dit vormt de basis om het gesprek aan te gaan over anders en mogelijk minder reizen. Aan een Mobiliteitsscan Goederenvervoer wordt ook gewerkt.

Regionale Infrastructuur
De lijnen met de IJmondgemeenten, de provincie Noord-Holland en Rijkswaterstaat zijn kort. Vragen of opmerkingen over verkeersknelpunten worden dan ook makkelijk en snel op de juiste plaats besproken. Zo is IJmond Bereikbaar samen met de IJmondgemeenten nauw betrokken bij de aanleg van de regionale doorfietsroute.

Ook de pont is en blijft een punt dat hoog op de agenda staat. Dat er momenteel twee ponten varen is heel fijn, maar niet vanzelfsprekend. Het moet ook betaald worden. Dagelijks gaan er bijna 5.000 fietsers met de pont mee. Alleen dat al is genoeg reden om deze betrouwbare, snelle dienstverlening te willen behouden

Succes
De aanpak van IJmond Bereikbaar is succesvol doordat Omgevingsdienst IJmond, het bedrijfsleven en de gemeenten praktisch en constructief met elkaar samenwerken. IJmond Bereikbaar wordt o.a. gefinancierd door het gebiedsgerichte bereikbaarheidsprogramma voor de Metropoolregio Amsterdam ‘Samen bouwen aan bereikbaarheid’, de Provincie Noord-Holland en het Mobiliteitsfonds van de gemeenten Velsen, Heemskerk en Beverwijk.

Contact
Wil je meer informatie, heb je vragen of wil je aan de slag met de mobiliteitsscan? Neem contact op!
Mobiliteitsmakelaar Ronald Vierkant komt graag bij je langs voor advies op maat.
https://ijmondbereikbaar.nl/contact/

Website: www.ijmondbereikbaar.nl

webdesign development
OV IJmond logo
OV IJmond logo

Menu

Contactgegevens

OV IJmond
Meubelmakerstraat 27
1991 JD Velserbroek

T 06 – 4635 3333

Volg ons op social media