OV IJmond Nieuws

Transporteurs uit IJmond lanceren nieuw Platform: IJmond.Samenwerven.nl

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 19 mei hebben 9 toonaangevende transportbedrijven uit de IJmond een nieuw platform gelanceerd: IJmond.Samenwerven.nl. Het is voor het eerst dat bedrijven samenwerken om personeel voor de regionale transportsector te werven. Het tekort aan chauffeurs en medewerkers in de transport en logistiek is zo nijpend dat de partijen de handen ineen slaan om meer impact en zichtbaarheid te creëren. Uitzendorganisatie Consolid is gekozen om het platform te realiseren en te managen. Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door financiële steun vanuit het Herstelfonds van Gemeente Beverwijk.

Braaij Transport, Buko Transport, Detailresult, IJTG Logistics, J.W.J Rumping en Zonen, Middelkoop Beverwijk, Stet Heemskerk, Schavemaker Logistics & Transport en Van den Boogaard hebben allemaal openstaande vacatures. Naast hun individuele inspanningen om personeel te werven besloten zij om meer impact te creëren door gezamenlijk voor de regio te gaan werven. Zij vonden in Consolid de juiste partner om het Platform IJmond.Samenwerven.nl te beheren. Consolid is meer dan 30 jaar gespecialiseerd in detachering en opleiden van mensen die onder andere in de transport en logistiek werken en was bereid mee te investeren omdat de IJmond een belangrijke groeiregio is.

Het initiatief volgt uit een informeel netwerk van transport en logistieke bedrijven dat door de Gemeente Beverwijk in het leven is geroepen. Met deze groep transporteurs werd een roadmap ontwikkeld, waarin – naast emissies verlagen en knelpunten in de regio oplossen – de beschikbaarheid aan personeel met stip op nummer 1 staat. Tijdens één van de bijeenkomsten ontstond het idee voor deze vorm van ‘samen werven’. Consolid kwam met een concreet plan van aanpak. Uiteindelijk besloten de 9 bedrijven de samenwerkingsovereenkomst aan te gaan en hierin mee te gaan investeren. Inmiddels is het informele netwerk onderdeel geworden van het Cluster Transport en Logistiek van OV IJmond. OV IJmond bestuurslid Theo Koster heeft zich ingezet voor  de realisatie van het platform.

Op het platform IJmond.Samenwerven.nl staan de vacatures van alle aangesloten bedrijven. Ook hebben zij hun eigen bedrijfspagina waarop zij zichzelf voorstellen aan de bezoeker op de website die mogelijk geïnteresseerd is in een baan in de transportsector. Tijdens de bijeenkomst werden de bedrijfsfilms van J.W.J Rumping en Zonen Van den Boogaard getoond.

Op de foto: Theo Koster (bestuurslid OV IJmond) en Miriam Baris (projectleider Consolid). 

Klik hier voor alle foto’s

Downloads

Download hier onze presentatie

Aankomende evenementen

ZomerBBQ

Ledenlunch met Raymond Mens

Borrelbijeenkomst

Ondernemen met impact met uitreiking Ondernemersaward

Volg ons op social media

webdesign development
OV IJmond logo