‘Theo Henrar kwam op voor Tata Steel IJmuiden en voor economie’


22 mei 2020

‘Ik betreur het vertrek van Theo Henrar bij Tata Steel zeer’, zegt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer. ‘Een man die staat voor de belangen van Tata IJmuiden en alle tienduizenden banen die in ons land daarmee samenhangen. Hij kwam daarnaast op voor de economische belangen van Nederland als geheel.’

Bijzonder bedrijf

Maandag werd bekendgemaakt dat Henrar opstapt bij Tata Steel IJmuiden, als resultaat van gesprekken met Tata Steel Europe. Hij blijft nog tot het einde van dit jaar als adviseur bij het bedrijf betrokken. ‘De volgende ceo moet stevig staan in de grote schoenen van Theo Henrar’, aldus De Boer. Hij wijst erop dat Tata Steel IJmuiden een van de grootste en meest bijzondere bedrijven van Nederland is.

Innovatief

In IJmuiden werken 10.000 mensen rechtstreeks, en nog eens 20.000 als toeleverancier. Het bedrijf is zeer innovatief en energie-efficiënt, en staat in de Top 3 in een benchmark van de mondiale staalproductie. Enkele jaren geleden verzette Henrar zich tegen een joint-venture met het Duitse Thyssen Krupp omdat hij vond dat die ten koste ging van het verdienvermogen en de continuïteit van ‘IJmuiden’.

Belang maakindustrie

‘Lange tijd was de heersende gedachte dat Nederland op de service-industrie was aangewezen. De maakindustrie verdween naar de zijkant’, zei Henrar eerder in Forum. ‘Maar de maakindustrie is juist goed verweven met de service-industrie: elke baan in de maakindustrie levert er twee op in de service-industrie. Het is ook niet: mkb versus grootbedrijf; ze versterken elkaar. We vormen samen een ecosysteem waarin we elkaar nodig hebben.’

Bron: https://www.vno-ncw.nl/

Meer nieuws over Tata Steel:

Red Tatasteel. Nu (Opiniestuk door Roel Berghuis (vakbondsbestuurder voor FNV Metaal Tata Steel) en Friso de Zeeuw (voorzitter Economisch Platform Noord-Holland boven Amsterdam)  

Hans van den Berg nieuwe directeur Tata Steel, maar moederbedrijf ontkent

Hete zomer op komst bij Tata

Aankomende evenementen

18/06/2020 | 16,00  - 18.30 uur.

Afgelast: Haringparty


11/08/2020 | 19.00  - 21.00 uur.

Afgelast: Zomerevent tijdens Presail


08/09/2020 | 17.00  - 19.00 uur.

Bedrijfsbezoek Wijk aan Zee


23/09/2020 | 17.00  - 20.00 uur.

Algemene Ledenvergadering + BBQVolg ons op social media

webdesign development

Waar bent u naar op zoek?