Bewoners Heliomare laten zich verwennen


20 mei 2020

In deze moeilijke periode wordt een teken van medeleven op prijs gesteld. Bewoners van revalidatiecentrum Heliomare in Wijk aan Zee kregen maandag een driegangenmaaltijd van chefkok Imko Binnerts voorgeschoteld.

Voor de meesterkok een mooie uitdaging om voor tientallen gasten tegelijk te koken. Binnerts – die zijn kookkunsten (vooral vis) heeft laten zien in onder meer Amsterdam, Alkmaar, IJmuiden, Rijswijk en Haarlem – heeft tegenwoordig het hotel/restaurant Puur Zee aan de Van Ogtropweg in de badplaats.

Dat hotel in Villa de Klughte is vanaf 1 mei weer open voor overnachtingen en vanaf 1 juni tevens voor visliefhebbers. Tijdens de gedeeltelijke lockdown heeft de ondernemer niet stilgezeten. ,,We hebben onder meer allerlei filmpjes gemaakt met instructies hoe je vis moet bereiden.” Maandagmiddag en -avond stond de maestro met zijn team in de keuken van Heliomare. De vijftig ambulante patiënten kregen aan feestelijke tafels makreel (gado gado), tarbot en cheese cake met ijs geserveerd.

De overige vijftig patiënten kregen op hun kamer het makreel-gerechtje bezorgd, naast de reguliere maaltijd. In verband met de anderhalve meter werd er in twee shifts geserveerd. Hoofdsponsor is de Rabobank Haarlem/IJmond. Andere bijdragen kwamen van vishandel Tel in IJmuiden, broodbakker Oscar in de havenplaats, natuurwinkel Van Streek in Spaarnwoude, Party Support in Beverwijk en de vrouw van Imko, vinologe Cathy Moerdijk, die alcoholvrije champagne beschikbaar stelde. De leiding van Heliomare was zeer te spreken over de geste. ,,Het is een prachtige gelegenheid en een unieke ervaring voor onze patiënten in deze roerige tijd.”

Bron: Dagblad Kennemerland van 19 mei 2020

Foto: Ronald Goedheer: Imko Binnerts brengt een vismenu

Aankomende evenementen

18/06/2020 | 16,00  - 18.30 uur.

Afgelast: Haringparty


11/08/2020 | 19.00  - 21.00 uur.

Afgelast: Zomerevent tijdens Presail


08/09/2020 | 17.00  - 19.00 uur.

Bedrijfsbezoek Wijk aan Zee


23/09/2020 | 17.00  - 20.00 uur.

Algemene Ledenvergadering + BBQVolg ons op social media

webdesign development

Waar bent u naar op zoek?