Tata Steel Chess Tournament: Uitnodiging The Game Changer | 21 januari 2022 | 15.30 – 17.00


19 december 2021

Tata Steel loopt voorop als het gaat om de vierde industriële revolutie. Door Advanced Analytics centraal te stellen in de innovatieprogramma’s, slaagt Tata Steel erin uitzonderlijke resultaten te behalen om de processen en de kwaliteit van de producten te verbeteren. Dankzij kennis op dit gebied kan Tata Steel ook sneller dan ooit innoveren. De technologieën op basis van Artificial Intelligence (AI) hebben een enorme impact op de maakindustrie.

Schaken is een van de eerste gebieden waar kunstmatige intelligentie zijn staat van dienst heeft bewezen. Kasparov verloor in 1997 van computer Deep Blue. Hiermee liet AI aan de wereld zien dat het concurreert met het menselijk brein. Tien jaar later versloeg Alpha Go de beste GO-speler ter wereld, Ke Jie. Hieruit bleek dat de Alpha Go nog slimmer is dan het menselijk brein.

Tijdens het Tata Steel Chess Tournament komen deze twee werelden samen in het online evenement The Game Changer.

Wat kunt u verwachten?
Moderator Diana Matroos is presentator bij BNR Nieuwsradio en journalist en gaat tijdens dit online event in gesprek met experts op het gebied van Artificial Intelligence (AI) uit de schaakwereld en industrie.

Hoe wordt AI momenteel gebruikt bij Tata Steel? Leer meer aan de hand van praktijkvoorbeelden. Max Welling van Microsoft deelt de trends op het gebied van AI in de industrie. En wie doet eigenlijk het werk als het om AI gaat? Zijn dit getrainde datawetenschappers? Of kunnen dit ook engineers zijn met kennis van AI? Hoe wordt AI nu gebruikt bij schaken? Zou Magnus Carlsen ook wereldkampioen zijn geworden zonder de inzet van AI? En nog belangrijker, hoe kan de industrie leren van de lessen die al zijn geleerd in de schaakwereld?

Stap met ons in de wereld van Artificial Intellegence en raak geïnspireerd door de impact van deze technologie op de industrie, het schaken en onze maatschappij. Meld u hier aan voor het evenement!

webdesign development

Waar bent u naar op zoek?