Strategisch HR gaat over de vraag ‘wat voor soort werkgever wil ik zijn?’. Een strategisch HR-aanpak richt zich op het totale pakket van werving en selectie, behoud (en soms ook afscheid) van medewerkers, doorontwikkeling en strategische personeelsplanning. Allemaal in lijn met de strategie en cultuur van je bedrijf.
Niet elk bedrijf heeft de mogelijkheid om dit zelf te organiseren. Vanuit Techport werken we aan een plan om een collectieve Strategische HR-dienstverlening beschikbaar te maken voor het mkb. Het hebben van voldoende goede medewerkers is essentieel voor de realisatie van de energietransitie in de regio. Daarom komt het plan in aanmerking voor JTF-subsidie; het projectidee is inmiddels goedgekeurd.
Hierbij dagen we je uit om deel te nemen!
Maximaal 20 mkb-bedrijven kunnen deelnemen. Wat houdt het plan in?
• Als deelnemend bedrijf kun je vanaf 2024 gebruik maken van strategische HR-dienstverlening voor jouw eigen bedrijf.
• Een strategisch HR-adviseur maakt samen met jou een op jouw bedrijf toegesneden HR-plan. Het gaat om de volledige breedte van je HR-vraagstuk: je positionering als aantrekkelijke werkgever, je vacatures, de toekomst van je huidige medewerkers en wat zij nodig hebben om te blijven meedoen etc.
• De HR-adviseur ondersteunt bij het vinden van de juiste partijen bij specifieke uitdagingen. Denk aan partijen zoals het WSP, het onderwijs, financiering voor scholing van medewerkers, etc.
• De HR-adviseurs verzamelen de collectieve uitdagingen en werken deze met het SPT uit tot nieuwe innovaties en instrumenten
De voorwaarden
• De kosten? De totale kosten worden voor 50% gedekt vanuit het JTF-IJmond, daarnaast zijn er andere partijen die middelen of uren hebben toegezegd. Zodoende zijn de kosten voor de eerste 20 deelnemende bedrijven beperkt, en in ieder geval lager dan gebruikelijk. De business case werken we uit. De kosten zijn mede afhankelijk van het aantal deelnemende bedrijven;
• Het is een traject van drie jaar. Je committeert je gedurende die periode aan het project;
• Techport is de penvoerder en zorgt voor de aanvraag. Gedurende het project is Techport verantwoordelijk voor verantwoording en de administratie. Als deelnemend bedrijf moet je wel inzicht geven in gemaakte uren en kosten, zoals gebruikelijk binnen een
subsidieproject. Vanuit Techport zorgen we voor ondersteuning
• De afspraken worden goed vastgelegd in een overeenkomst, als onderdeel van de aanvraag;
• En tot slot de tijdsinvestering. Belangrijke vraag om jezelf te stellen is: leveren de uren die ik nu zelf besteed aan mijn HR-aanpak op wat ik nodig heb voor de toekomst van mijn bedrijf?
Interesse of ken je een bedrijf dat hiermee geholpen is?
Neem dan contact op met Nadira Rambocus (nadira.rambocus@techport.nl).
Zij gaat graag het gesprek aan om te verkennen of je wil deelnemen, en onder welke voorwaarden.Op die manier kunnen wij een goed plan opstellen. Interesse, maar roept het vragen op over het JTF, bijvoorbeeld of het mogelijk is om aan meerdere projecten deel te nemen? Laat het dan ook weten.