Leen Wisker wordt de nieuwe bruggenbouwer voor OV IJmond


15 september 2021

Na 21 jaar verbinden, behartigen, netwerken en kennisdelen vindt de 69-jarige voorzitter van OV IJmond Ton van der Scheer het mooi geweest. Per 29 september draagt hij de voorzittershamer over aan zijn opvolger en huidige vicevoorzitter Leen Wisker.

Wisker kan gelijk goed aan de slag: grote dossiers voor de OV IJmond zijn de energietransitie en de huidige discussie rondom Tata Steel.

Stem

„OV IJmond wordt gezien als dé stem voor onze regio, waardoor er duidelijk naar onze ondernemersbelangen wordt geluisterd”, aldus de aanstaande voorzitter. „Hoe belangrijk dat is, blijkt bijvoorbeeld bij een zeer actueel onderwerp als de energietransitie. We willen als regio IJmond op dit gebied graag de groene stekker zijn.’’

,,Kijk naar de energiehaven en ook de windparken op zee die in de toekomst de groen opgewekte stroom via de IJmond aan land brengen. Die schoon opgewekte elektriciteit kan een Tata Steel straks bijvoorbeeld weer omzetten in waterstof, waarmee onze grootste banenmotor van de IJmond in de toekomst veel schoner haar staal kan gaan produceren.’’

Dan is er het dossier Tata Steel. „De berichtgeving rondom Tata Steel zorgt voor onrust bij onze leden. Dus willen we duiding geven, ook voor onze achterban. Want om alle feiten helder te krijgen, is best lastig. En je moet alles wel in het juiste verband blijven zien, vind ik, ook al lopen de gevoelens nu hoog op. Vooral omdat het over onze gezondheid en over die van kinderen gaat. Burgemeester Dales verwoordde dat onlangs goed. Hoe je het ook wendt of keert, Tata Steel is een hele belangrijke motor voor de regio. Als je dat weghaalt, brengt dat inclusief alle toeleveranciers het economische bestaan van zo’n 40.000 mensen in gevaar.”

Leen Wisker wijst op het rapport van Roland Berger. „Daarin zijn twee varianten voor de toekomst van het staalconcern onderzocht. De Zeester-variant, een oplossing waarbij minder CO2 wordt bespaard dan bij een tweede variant waarin het CO2 wordt opgeslagen. Beide zijn technisch haalbaar, zo zegt het rapport. Waar kies je dan voor? Dat is lastig, omdat je weet dat de BV Nederland graag zoveel mogelijk broeikasgas bespaart.”

Specialisten

Hij vertelt dat voor dat soort complexe vraagstukken ’je specialisten in je team moet hebben’. „Mensen die met kennis van zaken onze vereniging naar buiten toe kunnen vertegenwoordigen. Het zijn zulke omvangrijke vraagstukken. Met 500 ondernemers onder onze paraplu heb je recht van spreken. Het is belangrijk dat er één geluid vanuit de IJmond komt. Daar blijven we op insteken.”

Bron: Dagblad Kennemerland van 15 september 2021 door Kees de Boer

 

Aankomende evenementen
08/01/2022 | 17.00 - 23.00 uur.

Nieuwjaarsgala


13/01/2022 | 16.30 - 19.00 uur.

Nieuwjaarsreceptie


Volg ons op social media

webdesign development

Waar bent u naar op zoek?