Het grote geheim van Villa Westend in coronatijd


18 mei 2020

Uitgerekend in de coronatijd heeft zich aan de oever van de Westbroekplas in Velserbroek in het geheim een metamorfose voltrokken.

Aan de buitenkant zie je niets, maar van binnen is horecagelegenheid Villa Westend helemaal verbouwd. ,,Niet alleen het werk van de aannemer, ook onze personeelsleden zijn actief geweest met de make-over”, zegt Stephanie Heijkoop. Zij is de partner van eigenaar Bob Zandberg.

Een intensieve klus, waarbij zo’n beetje alles is vernieuwd: een pvc-vloer, een nieuw plafond, nieuwe tafels, stoelen en banken. De muren hebben een steelblue kleur gekregen, dezelfde tint als veel stoeltjes. ,,We hebben ook nieuwe glazen lampen”, wijst de Velserbroekse naar boven. Achter haar zijn collega’s bezig met het sjouwen van planken en boren.

Champagne

,,De laatste puntjes op de i. Deze week moet het klaar zijn. 16 mei is het namelijk twaalf jaar geleden dat Villa Westend voor het eerst haar deuren opende. Dan kunnen we de verbouwing mooi afsluiten.” Er zal een flesje champagne opengetrokken worden. Dat is het. Want gasten mag ze pas vanaf 1 juni met mate ontvangen.

De ingrijpende verbouwing is tot dusverre niet bekendgemaakt bij het grote publiek. ,,Tot 15 maart waren Bob en ik op vakantie in Mexico. Vlak voor terugkomst zou ik het grote nieuws delen op Facebook. Want met dit project waren we al jaren bezig. Exact die datum zouden wij onze deuren deels sluiten om te beginnen aan de verbouwing.” Maar van die bekendmaking is het nooit gekomen. ,,De dag dat wij terugkwamen, was er de mededeling van de overheid dat de hele horeca dicht moest. Wij dus ook. De nieuwe voorjaarskaart kon de prullenbak in. Ook vonden wij het niet gepast om naast alle coronaberichten een verbouwing bekend te maken. Nu is het een extra grote verrassing voor iedereen.”

De lockdown betekende ook dat het stel de plannen rigoureus om moest gooien. ,,We wilden eerst het werk in twee delen laten uitvoeren. Eerst het restaurant’. Dan konden de gasten gebruik maken van de zalen als restaurant. En als het restaurantgedeelte klaar was, kon de vergaderzaal onder handen worden genomen. Maar omdat we toch dicht waren, hebben we alles in één keer laten doen. Aan het terras hoefde niets te gebeuren, de keuken hadden we een paar maanden geleden verbouwd.”

Na de metamorfose gaan het horecastel en de 25 vaste medewerkers zich richten op 1 juni, de dag waarop het restaurant weer – beperkt – opengaat.

,,Binnen hoeven we niet veel te doen. De tafels staan al minstens anderhalve meter uit elkaar. Wel komen er flacons met ontsmettingsmiddel en bij de kassa willen we een scherm van plexiglas plaatsen.” Het buitenterras – met uitzicht op de Westbroekplas – krijgt een wat ruimere opzet.

Tropisch resort

De 200 plaatsen worden teruggebracht tot de helft. En daar blijft het niet bij. Bij het strandje komt een tropisch resort, met luxe strandbedden, hoge palmen, een buitenbar, pizzaoven en tafeltjes.

Het bestellen kan via een barcode vanaf het ligbedje. ,,De gasten kunnen met hun telefoon via de code rechtstreeks bij de bar bestellen en gelijk betalen. Wij komen het eten en drinken dan brengen. Maar er loopt ook bediening bij de bedjes om de bestellingen op te nemen.’’

Bron: Dagblad Kennemerland van 14 mei 2020

Foto: Stephanie Heijkoop in het verbouwde restaurantgedeelte van Villa Westend, foto door: UNITED PHOTOS/ROB VAN WIERINGEN

Aankomende evenementen

18/06/2020 | 16,00  - 18.30 uur.

Afgelast: Haringparty


11/08/2020 | 19.00  - 21.00 uur.

Afgelast: Zomerevent tijdens Presail


08/09/2020 | 17.00  - 19.00 uur.

Bedrijfsbezoek Wijk aan Zee


23/09/2020 | 17.00  - 20.00 uur.

Algemene Ledenvergadering + BBQVolg ons op social media

webdesign development

Waar bent u naar op zoek?