OV IJmond Nieuws

Verplicht energielabel C voor kantoren groter dan 100 m2

Per 1 januari 2023 moeten kantoorgebouwen groter dan 100 m2 minimaal energielabel C hebben. Gebouwen die niet aan deze verplichting voldoen mogen per 1 januari niet meer als kantoor gebruikt worden. U voldoet aan de energielabel C-verplichting wanneer uw pand aan de eisen van het label voldoet én u een geregistreerd label heeft. Bekijk of de verplichting voor uw kantoor geldt via www.odijmond.nl/energielabel-c.  

 

Wanneer uw kantoor (nog) niet aan energielabel C voldoet 

Wanneer uw kantoor (nog) niet aan energielabel C voldoet, is het nodig duurzame maatregelen te treffen. Zo kunt u de energiezuinigheid van uw pand verbeteren. Op www.rvo.nl vindt u informatie om in vier stappen tot energielabel C te komen. Huurt u het kantoor? Vraag de eigenaar of die op de hoogte is van de verplichting.  

 

Laat uw energielabel op tijd registreren 

Voldoet uw kantoor al aan energielabel C? Dan hoeft u alleen uw energielabel C te laten registreren door een EP-U gecertificeerde adviseur. Deze adviseur kunt u vinden via www.ep-online.nl. Let op: een registratie brengt kosten met zich mee. 

 

Gemeente Haarlem, Beverwijk en Velsen bieden pandeigenaren quickscans aan 

In gemeente Haarlem, gemeente Beverwijk en gemeente Velsen verzorgt adviesbureau Klimaatroute quikscans voor pandeigenaren. Deze vraagt u aan via info@klimaatroute.nl of 020-7009438. Eén van de energieadviseurs neemt dan contact met u op voor het maken van een afspraak voor een quickscan van uw bedrijf. Meld u snel aan! 

In juli 2021 hebben alle eigenaren en gebruikers van kantoren brief over dit onderwerp ontvangen.

Downloads

Download hier onze presentatie

Aankomende evenementen

Lunchbijeenkomst: Samen reststromen inzamelen op de Trompet


Lunchbijeenkomst: Doe mee en scheid en upcycle uw reststroom

IJmond Energiek 2040-2050

Provinciaal Havendebat (onder voorbehoud)

Volg ons op social media

webdesign development
OV IJmond logo