OV IJmond Nieuws

Data Privacy Dag 27 januari 2023: kosteloos inleveren privacygevoelig materiaal

Uitnodiging van Brantjes Datavernietiging BV:

Namens de CA+ gecertificeerd datavernietigingsbedrijven voor het vertrouwelijk vernietigen van Archieven en data dragers nodig ik  alle leden van OV IJmond harte uit om op 27 januari 2023 tussen 09.00 en 16.00 uur kosteloos privacygevoelig materiaal in te leveren.

Met dit initiatief voor het inleveren van privacygevoelig materiaal willen de Nederlandse CA+ gecertificeerde bedrijven aandacht vragen voor het gevaar van datalekken van persoonlijke gegevens. De focus ligt tegenwoordig, mede door de AVG, voornamelijk op online. Hierdoor wordt wat we offline, dus fysiek, in ons bezit hebben vaak vergeten.

Vertrouwelijke gegevens in privébezit
Nog steeds eindigen bankafschriften, belangrijke aantekeningen, verslagen met namen, oude administraties en datadragers zoals oude laptops, tablets en mobiele telefoons bij de openbare inleverpunten of gewoon op straat bij het oudpapier. Met het thuiswerken hebben we steeds vaker een document met vertrouwelijke gegevens in ons privébezit. We printen minder, maar wat we printen is vaak veel vertrouwelijker. Een zakelijk documentje dat we op de privé laptop of andere datadragers opslaan vergroot de kans op datalekken.

Voorkom datalekken van persoonsgegevens
Het is de tweede keer dat deze bewustwordingscampagne georganiseerd wordt. Er is speciaal gekozen voor de week van de internationale Data Privacy, van 23 t/m 28 januari 2023. In aanloop naar de inleverdag op vrijdag 27 januari willen we zoveel mogelijk mensen bewust maken van het feit dat privacygevoelig materiaal niet in de oudpapierbak of de electronica-container thuis hoort. ‘Ga hier zorgvuldig mee om en voorkom datalekken van persoonsgegevens’, is onze boodschap.

CA+ Data Privacy Dag
Op vrijdag 27 januari 2023 tussen 09.00 uur en 16.00 uur kan iedereen kosteloos privacygevoelig materiaal in leveren bij de professionele en gecertificeerde bedrijven voor datavernietiging in Nederland. Waar de verschillende inleverlocaties zich bevinden, maar ook wat ingeleverd kan worden is te lezen op de speciale campagne website. www.dataprivacyweek.nl

Ik kijk uit naar jullie reactie,

Met vriendelijke groet,

Jeffrey Meinert

Brantjes Datavernietiging B.V.

Haarlemmerstraatweg 165, Halfweg

Downloads

Download hier onze presentatie

Aankomende evenementen

Lunchbijeenkomst: Samen reststromen inzamelen op de Trompet


Lunchbijeenkomst: Doe mee en scheid en upcycle uw reststroom

IJmond Energiek 2040-2050

Provinciaal Havendebat (onder voorbehoud)

Volg ons op social media

webdesign development
OV IJmond logo