Cluster Zakelijke Dienstverlening: ‘Koken met ondernemers’


04 oktober 2019

Cluster Zakelijke dienstverlening van OV IJmond organiseerde donderdag 3 oktober jl. het evenement ‘Koken met ondernemers’. Bij topkok René Pluijm werden de ondernemers uitgedaagd om zich van hun culinaire kant te laten zien.

Neus voor zaken
Na een korte uitleg over wijn en de geuren die je daarin kunt herkennen werden er kleine flesjes met vloeistoffen uitgedeeld. Het was de kunst om geuren te herkennen en te benoemen. Dat bleek nog erg lastig!

Pasta
Na het kneden van het deeg voor de ravioli moest deze door de pastamachine worden gehaald, totdat er een dunne lap ontstond. De een was daar behendiger in dan de ander, maar uiteindelijk konden er mooie rondjes worden gestoken voor de ravioli.

Zalm op de Green Egg
Uitgelegd werd hoe je zalm vochtvrij kunt maken en kunt bereiden op de Green Egg. Na het kloppen van de mayonaise kon de zalm geproefd worden. Een ware delicatesse!

Les van de meester
Rene Pluijm liet de leden groentes, uien en knoflook snijden. Ondertussen roosterde hij kruiden en deze werden bewerkt met de vijzel. Hier smeerde René de stukken vlees mee in. Vervolgens werden het vlees en de groenten gebakken, waarna alles in de oven verdween.

Diner
Na alle arbeid mochten de deelnemers plaats nemen aan lange tafels. Hier werd het diner geserveerd, met een lekker glaasje wijn. Tot slot bereidde René als toetje een heerlijke trifle naar recept van zijn moeder.

Prima bijeenkomst
De aanwezigen keken terug op een heerlijke middag/avond. De sfeer was ontspannen en er vonden goede gesprekken plaats. Dit was precies het doel wat het Cluster Zakelijke dienstverlening voor ogen heeft: elkaar beter leren kennen, van elkaar leren en wellicht in de toekomst zaken met elkaar doen.

Klik hier voor alle foto’s.

Aankomende evenementen

15/08/2020 | Vanaf 10.00 -  uur.

OV IJmond Zomerrally – toertocht door de regio


08/09/2020 | 17.00  - 19.00 uur.

Bedrijfsbezoek Wijk aan Zee


23/09/2020 | 17.00  - 20.00 uur.

Algemene Ledenvergadering + BBQ22/10/2020 | 11.45  - 14.00 uur.

Ledenlunch (datum onder voorbehoud)


Volg ons op social media

webdesign development

Waar bent u naar op zoek?