Aftrap Havengebied IJmuiden Energiepositief: praktisch verduurzamen met GreenBiz IJmond


04 oktober 2019

Energie besparen en duurzame energie opwekken. Twee belangrijke stappen in de energietransitie waarbij we voor 2050 volledig overstappen op duurzame energie. Dat er kansen zijn voor ondernemers in Havengebied IJmuiden bleek tijdens de aftrap van het project bij Parleviet & Van der Plas.

Ondernemers en de wethouders Jeroen Verwoort en Floor Bal wilden graag meer horen over de manier waarop Omgevingsdienst IJmond, GreenBiz IJmond en Klimaatroute kunnen ondersteunen in verduurzaming van bedrijf en terrein.

Inzicht in verbruik
Chris Steensma van GreenBiz IJmond heette iedereen welkom bij Parlevliet & Van der Plas, één van de duurzame ondernemers in het gebied. Met hun koel- en vrieshuizen hebben zij flink geïnvesteerd in duurzaamheid. Bas van der Brenk van Klimaatroute informeerde de ondernemers over de energiescans die zij afnemen. Met de energiescans krijgen ondernemers inzicht in hun energieverbruik, een eerste stap richting energiebesparing.

Duurzaam opwekken met zon
Zonne-energie heeft een groot aandeel in het opwekken van duurzame energie. ‘Om rendabel duurzame energie te kunnen opwekken, stelt de overheid in ieder geval in 2019 nog eenmaal de SDE+ subsidie ter beschikking’, zo vertelde Jan Boudesteijn van GreenBiz IJmond. ‘In het voorjaar heeft GreenBiz 28 ondernemers succesvol door de subsidieaanvraag heen geloodst. Ook nu staan we weer in de startblokken om de subsidie namens bedrijven aan te vragen. Dat moet in oktober gebeuren. Als je de subsidie toegekend krijgt, heb je daarna nog drie jaar de tijd om je plannen verder uit te werken en te realiseren.’

Meer weten of meedoen?
Is uw bedrijf gevestigd in Havengebied IJmuiden en wilt u meer weten? Kijk dan op www.greenbizijmond.nl/havengebiedenergiepositief of neem contact op met Chris Steensma via csteensma@greenbizijmond.nl. Voor meer informatie over de SDE+ kunt u contact opnemen met Jan Boudesteijn via jboudesteijn@greenbizijmond.nl.

GreenBiz IJmond
GreenBiz ondersteunt duurzame krachtenbundeling van ondernemers in de regio. De Energiepositief-projecten van GreenBiz IJmond zorgen voor nog meer bewustwording van de noodzaak om te verduurzamen. Bedrijven en bedrijventerreinen gaan enthousiast aan de slag met energiescans en verduurzamingsmaatregelen. Zo worden de terreinen een stuk duurzamer en waardevol om in te investeren.

Aankomende evenementen

15/08/2020 | Vanaf 10.00 -  uur.

OV IJmond Zomerrally – toertocht door de regio


08/09/2020 | 17.00  - 19.00 uur.

Bedrijfsbezoek Wijk aan Zee


23/09/2020 | 17.00  - 20.00 uur.

Algemene Ledenvergadering + BBQ22/10/2020 | 11.45  - 14.00 uur.

Ledenlunch (datum onder voorbehoud)


Volg ons op social media

webdesign development

Waar bent u naar op zoek?