OV IJmond Agenda

HavenfestivalborrelGraag nodigen we je uit voor een borrel aan de vooravond van het Havenfestival IJmuiden op vrijdag 23 juni 2023 van 16.00 tot 18.00 uur op het prachtige Tallship De Morgenster.

Havenfestival IJmuiden
Het Havenfestival IJmuiden vindt dit jaar plaats op zaterdag 24 en zondag 25 juni. Twee dagen lang staat de Trawlerkade volledig in het teken van de havens, de visserij en kunst en cultuur. Tijdens het gratis toegankelijke festival zetten we centraal waar we in IJmuiden trots op zijn en een van de aspecten die onze havenplaatssymboliseert; de rauwe, iconische kunst. Dit laten we zien in het decor van het festivalterrein, de programmering, in aanloop naar het festival wordt een kunstproject opgepakt met scholen en we organiseren een fototentoonstelling die de rauwe schoonheid van IJmuiden laat zien.

Netwerken ontmoeten elkaar
De Havenfestivalborrel wordt gezamenlijk georganiseerd door Havenfestival IJmuiden, Techport, OV IJmond, IJPOS en Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP). De organisatie van het Havenfestival IJmuiden heeft net als vorig jaar de verschillende bedrijven netwerken uit de regio aan elkaar verbonden om gezamenlijk het Havenfestival IJmuiden in te luiden.

De Morgenster
De Havenfestivalborrel vindt plaats op het tall ship De Morgenster. Onder de naam ‘Vrouwe Maria’ werd deze brik ingezet voor de visvangst in de Noordzee. In 1928 werd het uitgerust met een motor en in 1947 werd het verlengd en hermeten. In 1959 kreeg het de naam ‘Morgenster’. Het werd daarna gebruikt in de sportvisserij en als radioschip voor radio Del mare. In 1993 heeft de IJmuidenaar Harry Muter het schip gekocht en het vervolgens in Velsen-Zuid verbouwd tot een Sail Training Ship. Sinds 2008 is de Morgenster in de vaart als clipperbrik. De missie is het behoud van historisch erfgoed, zeemanschap en de persoonlijk ontplooiing van alle opvarenden.

Aanmelden
Aanmelden voor de Havenfestivalborrel kan via deze aanmeldingslink. Een paar dagen voorafgaand aan de borrel ontvang je een mail met de laatste praktische informatie en de exacte ligplaats van De Morgenster.

We zien je graag op 23 juni!

Met vriendelijke groet,
Havenfestival IJmuiden, Techport, IJPOS, Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP) en OV IJmond

IJPOS vrijdagmiddagcongres De kracht van de haven
Op 23 juni van 14.00 tot 16.30 uur organiseert IJPOS voorafgaand aan de Havenfestivalborrel, het vrijdagmiddagcongres ‘De kracht van de haven’ in een ‘rauw’ theatertje aan de Trawlerkade in IJmuiden. Tijdens het congres wordt ruime aandacht besteed aan de ‘De IJmond Factor’. Het rapport met daarin beschreven de uitkomsten en conclusies van een onderzoek dat Zeehaven IJmuiden liet doen naar de rol van staal, offshore en vis in de IJmuidense haven.

Let op: vanwege AVG is het mogelijk dat je deze uitnodiging via meerdere netwerken ontvangt.


Contactgegevens

OV IJmond
Meubelmakerstraat 27
1991 JD Velserbroek

T 06 – 233 06 902

Aankomende evenementen

Energiek in de IJmondhaven


Padellen met cluster Jong

Ledenlunch

Dag van de kennis (organisatie WSP Zuid-Kennemerland/IJmond i.s.m. OV IJmond)

Volg ons op social media

webdesign development
OV IJmond logo
OV IJmond logo

Menu

Contactgegevens

OV IJmond
Meubelmakerstraat 27
1991 JD Velserbroek

T 06 – 233 06 902

Volg ons op social media