OV IJmond Nieuws

Dringende oproep: 23 oktober veiligheidsactie gevraagd voor uw winkels/winkelstraat/winkelgebied(en)

Bericht van David Lansen, beleidsadviseur Locatiebeleid | INretail:

Namens Koninklijke INretail vraag ik u en uw bestuur dringend aandacht om uw retail-achterban direct in actie te laten komen: vrijdag 23 oktober is zichtbaar resultaat nodig! U hoeft enkel dit bericht door te zetten (+/- in 10 minuten gedaan).

Ik zal ons eerst netjes kort voorstellen: INretail is dé brancheorganisatie namens de retail non-food, wij vertegenwoordigen zo’n 5.000 leden met 13.000 winkels in ieder denkbaar winkelgebied. Mijn naam is David Lansen, beleidsadviseur locatiebeleid, en vanuit mijn rol ben ik mede verantwoordelijk voor het oppakken van lokale vraagstukken van ondernemers/verenigingen in de winkelstraat.

Welnu: u volgt ook het nieuws: het aantal coronabesmettingen blijft toenemen. De overheid maakt zich zorgen over deze ontwikkeling. Wij doen dat ook. Corona verslaan we alleen samen.

Nu is het zo dat wij in gesprek zijn met de landelijke overheid en de NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid) over wat de retail extra kan doen. Het signaal vanuit de overheid is dat de retail de huidige basisregels nog te weinig strikt toepast. Morgen vindt er een extra overleg plaats met staatsecretaris Mona Keijzer. Wij willen aantonen dat:

  • De gevoelde urgentie bij de retail groot is;
  • Het deurbeleid zichtbaar is;
  • De veiligheidsmaatregelen getroffen zijn.

Dit kunnen wij niet zonder uw hulp.

Daarom doet INretail een dringend beroep op alle ondernemers en ondernemersbestuurders om de coronamaatregelen heel strikt na te (laten) leven en toe te passen in de eigen winkel. Dit is én blijft topprioriteit. Wij doen er alles aan om winkels open te kunnen houden, maar vanwege het hoge aantal besmettingen moeten we blijven aantonen dat wij als retail alles op alles zetten om ons steentje bij te dragen.

Wilt u ons helpen om retailers uit uw achterban te activeren?

Om samen het maximale te doen? Wilt u hen vandaag – vrijdag 23 oktober – ofwel per ommegaande vragen om twee acties:

  1. deurbeleid direct zichtbaar te maken (retailers downloaden hier de posters en plakken deze in de etalageramen)?
  2. de basisregels direct toe te passen (retailers lezen hier de nieuwsbrief met daarin basisregels en dringende adviezen)?

Zie voor tips en posters https://www.inretail.nl/winkel-open-dit-zijn-de-veiligheidseisen/

Onze gezamenlijke actie is geslaagd, wanneer u vandaag en dit weekend in uw winkelstraat achter elke winkeldeur deurbeleid-posters ziet.

Voorbeelden van veilige winkels uit uw winkelgebied kunt u uw leden op hun social media laten uitdragen met daarbij de hashtag #veiligwinkelen. Hoe meer voorbeelden wij in het land laten zien, hoe groter de kans is dat uw retailers met hun winkels zo door mogen gaan. Per mail foto’s met ons delen mag ook via communicatie@inretail.nl

Ik vraag u dringend om dit bericht vrijdag 24 oktober uiterlijk om 12.00 uur te delen met uw achterban (+/- in 10 minuten gedaan). Zou u dit willen doen? Later kan ook: liever vrijdag dan zaterdag. Indien u vragen heeft verneem ik het graag (06-16072432, bel of app gerust),

Bij voorbaat dank,

Met hartelijke groet,

David Lansen | INretail
Beleidsadviseur Locatiebeleid

T +31 88 973 06 36
M +31 61 607 24 32
E dlansen@inretail.nl
W www.inretail.nl
A Arnhemse Bovenweg 100, 3708 AG Zeist
Follow us @Twitter
Like us @Facebook & @Instagram

Downloads

Download hier onze presentatie

Aankomende evenementen

Lunchbijeenkomst – Voldoet jouw onderneming aan CSRD?

10e Algemene Ledenvergadering

Haringparty @ Vishal IJmuiden

Business Volleybal Cup

ZomerBBQ

Volg ons op social media

webdesign development
OV IJmond logo