Visser Elektrotechniek overgenomen door VDK Groep


24 november 2021

Visser Elektrotechniek in het Beverwijkse havengebied is na ruim honderd jaar geen familiebedrijf meer. De onderneming is overgenomen door VDK Groep in Zwolle dat ruim twintig bedrijven in de installatietechniek, schilderwerk en afbouw & projectontwikkeling onder haar hoede heeft. Visser Elektrotechniek blijft ook na de overname als zelfstandige onderneming werken vanuit de vestiging in Beverwijk.

Stappen

Voor klanten en medewerkers zal er dan ook weinig veranderen, schrijft Huib Visser – tot voor kort algemeen-directeur – op Linkedin. Volgens Visser is zijn bedrijf niet over één nacht ijs gegaan. ’De afgelopen jaren hebben wij een behoorlijke groei doorgemaakt. Om de volgende stappen te kunnen zetten, is het belangrijk om op te trekken met een sterke en betrouwbare partner die bovendien past bij de sfeer en gemoedelijkheid van ons mooie bedrijf’, schrijft hij. De voormalige eigenaar was niet bereikbaar voor verder commentaar.

Visser Elektrotechniek is een naam in Beverwijk. Het is de enige onderneming in de gemeente met het predikaat ’Hofleverancier bij Koninklijke Beschikking’. Huib Visser, kleinzoon van oprichter Gosen Visser, ontving in 2020 de oorkonde uit handen van Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland. In heel Nederland zijn er ongeveer vijfhonderd bedrijven die deze eer ten deel zijn gevallen.

Oprichter Gosen Visser opende in 1919 met zijn vrouw een lampenwinkel in de Breestraat in Beverwijk. Al snel groeide het bedrijf door naar een installatiebedrijf en werd er ook bruin- en witgoed verkocht. De groei van voornamelijk het installatiebedrijf maakte een verhuizing noodzakelijk. In 1970 nam Visser Elektrotechniek haar intrek in een nieuw pand aan de Havenstraat, waar het nog altijd gevestigd is.

Bron: Noordhollands Dagblad van 20 november 2021

Foto: Heleen Vink

Op de foto: Huib Visser (l) vorig jaar met het bewijs dat zijn bedrijf hofleverancier is. Naast hem de Commissaris van de Koning van Noord-Holland

Aankomende evenementen

02/12/2021 | 11.45 - 13.45 uur.

Ledenlunch, spreker Jan Rienstra van Rijkswaterstaat


08/01/2022 | 17.00 - 23.00 uur.

Nieuwjaarsgala


13/01/2022 | 16.30 - 19.00 uur.

Nieuwjaarsreceptie


23/06/2022 | 16.00 - 18.30 uur.

HaringpartyVolg ons op social media

webdesign development

Waar bent u naar op zoek?