OV IJmond Nieuws

Webinar Slimme energieoplossingen bedrijven NZKG 12 september

Ontdek wat u kunt doen om drukte op het elektriciteitsnet te vermijden

Waarom dit webinar?
Het elektriciteitsnetwerk heeft op verschillende plekken in de provincie zijn maximale capaciteit bereikt. Om zo snel mogelijk het elektriciteitsnetwerk uit te breiden, werken de provincie Noord-Holland, netbeheerders Liander en TenneT samen met gemeenten in de Taskforce Energie-Infrastructuur.
In de tussentijd zoeken we naar slimme oplossingen om het elektriciteitsnet efficiënter te gebruiken.

In dit webinar willen we ondernemers in en om het Noordzeekanaalgebied informeren en inspireren. Ook is er volop gelegenheid om vragen te stellen via de chat. We laten energie-oplossingen zien die mogelijk interessant zijn voor uw onderneming. Denk aan energieopslag, deelname aan congestiemanagement of collectieve oplossingen. Hiermee creëert u meer zekerheid voor uw onderneming en ontstaat ruimte op het elektriciteitsnet voor andere ondernemers in de regio.

Sprekers

Gespreksleider is Jelle Blaauwboer van de Provincie N-H

 • Sprekers 1e ronde
  • Marijke ten Hoopen, Liander: is werkzaam als gebiedsregisseur bij Liander en is in de regio boven het Noordzee Kanaal het aanspreekpunt transportschaarste. 
  • Ellen vd Heijden, Provincie N-H: is werkzaam binnen het programma Energietransitie als senior adviseur en projectleider Waterstof en Slimme Energie Oplossingen.
  • Heleen Groenenberg, TenneT (afdeling Customers & Markets). Werkt bij TenneT aan de industriële flexibiliteit, met als doel meer vraagsturing en energieopslag bij bedrijven te realiseren, om daarmee netcongestie tegen te gaan en meer opwek van hernieuwbaar in het systeem te integreren.
 • Sprekers 2e ronde
  • Vera van Vuuren, vertegenwoordigt Greenbiz IJmond: Programmamanager Energietransitie Industrie bij Omgevingsdienst IJmond.
  • Frank Bijvoet, eigenaar Dutch Smart Energy Hubs : ondernemer, verbinder en pionier.
  • Arnoud van Putten, eigenaar Bennex: specialist in slimme batterij-oplossingen met een slim open source EMS veelal voor bedrijven met problemen rondom netcongestie. 

Bekijk hier het webinar (in Teams)

Downloads

Download hier onze presentatie

Aankomende evenementen

ZomerBBQ

Ledenlunch met Raymond Mens

Borrelbijeenkomst

Ondernemen met impact met uitreiking Ondernemersaward

Volg ons op social media

webdesign development
OV IJmond logo