OV IJmond Nieuws

Samenwerkingsproject Symphony Wave Power

Symphony Wave Power gebruikt de golfslag als energiebron

Uitvinder Fred Gardner, directeur van Teamwork Technology, adviseur Bouke Veldman en Harsveld Apparatenbouw in Velsen-Noord werken samen aan het miljoenenproject Symphony Wave Power.

Dit is een innovatief systeem van energie opwekkende boeien die de kracht van de golfslag direct omzet in elektriciteit en dat is te combineren met wind- en zonne-energie. De Symphony Wave Power is een apparaat 100% recyclebaar is, het is voor 90% van staal en 10% van rubber gemaakt. Er is geen effect op de vogeltrek en op grote vissen want onder water is het een gesloten systeem dat diervriendelijk is en weinig onderhoud vraagt. De subsidie-aanvraag voor de Symphony Wave Power bij het JTF programma van de EU is in een vergevorderd stadium.

JTF subsidie is nog aan te vragen Heeft u ook een project die aan deze voorwaarden voldoet, neem contact op met projectleider Vera van Vuuren van het JTF-steunpunt IJmond, te bereiken via vvuuren@odijmond.nl en telefonisch 06 22 24 90 89. Zij beoordeelt het idee, geeft aan of het idee in basis kans maakt op het verkrijgen van een subsidie en informeert u over verder te nemen stappen. JTF-ijmond – Ontdek wat Europees geld aan kansen biedt! (kansenvoorwest.nl)

Bekijk hier het interview van IJmond Nieuws over dit project

Downloads

Download hier onze presentatie

Aankomende evenementen

10e Algemene Ledenvergadering

Haringparty @ Vishal IJmuiden

Business Volleybal Cup

ZomerBBQ

Ledenlunch met Raymond Mens

Volg ons op social media

webdesign development
OV IJmond logo