OV IJmond Nieuws

Samen sterker in de MRA

Jerry Notenboom, directeur Rabobank Haarlem/IJmond, presenteerde tijdens de Algemene Ledenvergadering van OV IJmond op 2 juni het onderzoeksrapport: ‘De Metropoolregio Amsterdam staat op een tweesprong’. Het onderzoek is uitgevoerd onder 50 stakeholders en studenten (MBO) in deze regio. Het doel was te onderzoeken waar de MRA nu staat en wat de opgaven zijn.

De Metropoolregio Amsterdam (MRA) is een unieke economische groeiregio. Nergens in Nederland groeide de economie de afgelopen decennia harder. Maar dit heeft niet geleid tot een hoge brede welvaart voor de inwoners van de MRA. Sterker nog, de regio scoort fors onder het Nederlandse gemiddelde. Bovendien staat de MRA voor grote transitieopgaven om zich toekomstbestendig (duurzaam en inclusief) te ontwikkelen en klaar te zijn voor mogelijke klimaat- en energierisico’s. Veel van de bedrijven hebben nog een wereld te winnen om aan te sluiten bij een nieuwe, noodzakelijke economie in de MRA.

De MRA staat dus voor een tweesprong. Doorgaan op de oude weg, waarin krachtige economische ontwikkelingen de lage brede welvaart en de grote transitieopgaven verbloemen. Of juist kiezen voor brede welvaart en mensen (en de menselijke maat) centraal stellen. Daar past een koers naar een duurzame en inclusieve economie bij, met balans tussen economische groei, sociale cohesie en milieukwaliteit.

Klik hier voor het rapport

Downloads

Download hier onze presentatie

Aankomende evenementen


Bedrijfsbezoek Rode Kruis IJmond

Algemene ledenvergadering

Haringparty


Volg ons op social media

webdesign development
OV IJmond logo