OV IJmond Nieuws

Participatiereactie van IJmond IJzersterk op het Project Heracless-Groen Staal (Tata)

De Stichting IJmond IJzersterk is een relatief nieuwe Stichting in de IJmond met als doel zo snel als mogelijk de (basis)metaalindustrie te vergroenen ten einde de leefbaarheid van de IJmond in de ruimste zin van het woord te verbeteren voor een duurzame, groene en gezonde toekomst van de IJmond en voor- en tegenstanders (mogelijk) te verbinden in positieve ontwikkelingen voor de IJmond.

De Stichting IJmond IJzersterk heeft met genoegen kennisgenomen van het voornemen voor een Project Heracless-Groen Staal aangezien het een goede stap voorwaarts is en een positieve ontwikkeling voor een versnelde transitie in de IJmond.

De Stichting heeft daarom de documenten goed bestudeerd en gemeend te moeten wijzen op een aantal punten om daar meer aandacht aan te schenken. Verbinden is een van onze doelen en daarom zijn we van mening dat het participatieplan wat aanvullingen kan gebruiken. Met name zouden we graag zien dat velen in IJmond zich betrokken voelen en niet alleen een handjevol activisten. Een actieve benadering van alle groepen in de IJmond met gerichte aanpak is aan te bevelen.

Het onderzoek voor het MER moet nog geschieden. We constateren dat de informatie op detailniveau over Project Heracless-Groen Staal echter te beperkt is.  Onze stellige indruk is dat binnen de IJmond velen zijn met speciale expertise die met de juiste informatie Tata Steel kunnen helpen om de plannen beter te maken. Het helpt om alternatieven aan te kunnen dragen en vroegtijdig problemen op te sporen en indien mogelijk te verhelpen. Openheid en transparantie is ook essentieel om vertrouwen in een gezonde duurzame toekomst bij de omgeving te creëren en/of herstellen.

Hier vindt u de complete reactie van Stichting IJmond IJzersterk.

Downloads

Download hier onze presentatie

Aankomende evenementen

Borrelbijeenkomst

Lunchbijeenkomst – Voldoet jouw onderneming aan CSRD?

10e Algemene Ledenvergadering

Haringparty @ Vishal IJmuiden

Business Volleybal Cup

Volg ons op social media

webdesign development
OV IJmond logo