“OV IJmond biedt kansen”


07 november 2019

OV IJmond is een vereniging voor ondernemers in het Noordzeekanaalgebied. Dat is wel bekend. Maar waarom zou je lid worden? En wat levert het je op?

Bianca Egging-Meijer vertelt over haar ervaringen.

Wat is jouw link met de IJmond?

Ik heb wortels in deze regio. Mijn ouders zijn naast elkaar opgegroeid in IJmuiden, ze waren dus in hun jeugdperiode buren van elkaar. Ik groeide op in Heemskerk en Beverwijk. Door studies (waaronder Communicatiewetenschap) en carrière woonde ik in verschillende steden. Ik werkte in de IT in diverse managementfuncties aan de verbetering van in- en externe communicatie.

Waarom ben je ondernemer geworden?

Werken als ondernemer vanuit Tekstbureau BEM gaf mij eind 2015 de vrijheid die ik op dat moment nodig had. Wat een kick om erachter te komen dat geld verdienen mogelijk is, zonder in loondienst te zijn.
Overigens vond ik het doodeng om te starten als ZZP’er. Je hebt geen bedrijf meer achter je staan, je bent heel kwetsbaar. Maar je komt er wel achter waar je hart ligt en waar je goed in bent, zonder dat iemand anders bepaalt hoe je iets moet aanpakken.

Waarom ben je lid van OV IJmond geworden?

Ik had al wat verenigingen bezocht en de OV IJmond leerde ik kennen als een informele netwerkclub. Daar voelde ik mij meer thuis dan bijvoorbeeld BNI. Begin 2016 werd ik lid.
Verbinden, behartigen, netwerken en kennisdelen: ik denk dat elk lid wel voorbeelden kan noemen bij deze kernwoorden. Mijn ervaringen passen bij netwerken en kennisdelen, maar hoe zit dat bij jou? Ik ben dan ook benieuwd wat voor reacties er terugkomen op ‘Wat is jouw verhaal? ‘(vraag naar ervaringen met OV IJmond)’ in de nieuwsbrief. De kernwoorden gaan dan meer leven, en voor de ondernemer is het een kans om zich te laten horen.

Wat vind je zo speciaal aan de vereniging?

De diversiteit aan ondernemers is mooi om te zien. Van ZZP tot aan grootzakelijk: iedereen is welkom. Leden tonen veel respect naar elkaar en er is geen verschil met hoe een directeur je aanspreekt, of een kleine ondernemer. Kenmerkend is toch wel de basis van vertrouwen en het ‘ons kent ons’ gevoel, zonder dat het een afgesloten club is. Investeren in zakelijke relaties kost wel tijd, dat moet je ervoor over hebben.

Waarom ga je de OV IJmond dan toch verlaten?

In 2020 ga ik verhuizen naar Midden-Nederland. Met het oog op de toekomst hebben ik en mijn man (kapitein van beroep, dus niet gebonden aan een plek) besloten te gaan wonen in een nieuwe, duurzame woning in een landelijke omgeving. Met onze drie jonge kinderen verhuizen we naar Lexmond, centraal in Nederland. Het huis wordt nu gebouwd, maar het duurt nog even voordat het klaar is.

Stop je dan met ondernemen in de regio?

Totdat we overgaan, ben ik beschikbaar voor communicatieklussen binnen deze regio. En daarna eventueel ook, gezien de mogelijkheden van het nieuwe werken. Dus als je een communicatieprofessional kan gebruiken: 0615157519 of info@bemtekst.nl, dan plannen we een afspraak in voor een goede kop koffie.

Wat heeft OV IJmond jou gebracht?

Mijn netwerk breidde uit en ik leerde steeds meer over de regio. Door te netwerken kwamen de opdrachten uiteindelijk vanzelf. Friso Huizinga (inmiddels Citymarketeer bij de gemeente Velsen) en voorzitter Ton van der Scheer vroegen of ik lid wilde worden van de communicatiecommissie. Met plezier heb ik gewerkt aan meerdere artikelen en een communicatieplan. Het was interessant om mee te denken over de strategie en clusters zichtbaar te maken. Maar ook om concreet iets te doen met vragen en tips van leden.

Wat wil je meegeven aan andere (potentiële) leden?

Wat ik met name mooi vind om te zien, is dat ideeën en initiatief op prijs worden gesteld. Als actief lid kun je veel realiseren. Heb je ideeën voor nieuwe activiteiten? Of wil je een nieuw cluster opzetten binnen de vereniging? Spreek iemand van het bestuur aan en het balletje gaat vanzelf rollen. Dat vind ik mooi. OV IJmond biedt kansen. De vereniging kan nog wel wat actieve leden gebruiken, dus laat vooral van je horen!

Aankomende evenementen

18/06/2020 | 16,00  - 18.30 uur.

Afgelast: Haringparty11/08/2020 | 19.00  - 21.00 uur.

Afgelast: Zomerevent tijdens Presail


08/09/2020 | 17.00  - 19.00 uur.

Bedrijfsbezoek Wijk aan Zee


23/09/2020 | 17.00  - 20.00 uur.

Algemene Ledenvergadering + BBQ


Volg ons op social media

webdesign development

Waar bent u naar op zoek?