Week van de Industriecultuur: Onderdompelen in de cultuur van de regio


16 oktober 2021

Pas drie weken geleden kreeg de organisatie van de culturele manifestatie groen licht voor het evenement dat zich tussen 15 tot en met 24 oktober afspeelt in IJmuiden, Beverwijk en (als eerste) de Zaanstreek.

Er zijn bedrijfsbezoeken in het hele gebied, theater en workshops. Vanwege de relatief korte voorbereidingstijd en de coronamaatregelen is het programma compacter dan anders. En ook staan niet alle evenementen in de krant vermeld en de exacte tijdstippen en locaties. ,,We willen voorkomen dat bij een populair onderdeel te veel mensen aanwezig zijn. Daarom is het gedetailleerde programma sinds gisteravond op onze website te lezen. Belangstellenden kunnen dan vanaf vandaag kaarten reserveren. Voor sommige bijeenkomsten moet betaald worden, andere evenementen zijn gratis”, aldus Mauro Smit namens de organisatie.

In IJmuiden doe je langs het Noordzeekanaal mee aan Overkijk, in Beverwijk kunnen kinderen naar de theatervoorstelling van de Verandermachine en in de Zaanstreek ga je naar Meel, waar de bezoeker wordt ondergedompeld in de bedrijfscultuur van de oude meelfabriek de Vlijt.

Een nieuwe partner van de Week van de Industriecultuur is energiereus Tennet: de onderneming geeft bezoekers een kijkje bij de werkzaamheden op drie locaties. In Zaanstad verzorgt organisatie IFIKZ de verbeelding van de industriële geschiedenis in een fototentoonstelling en een filmfestival. Dit gebeurt met vaartochten op het Noordzeekanaal en de Zaan. De organisatie hoopt hiermee een andere kant te laten zien van het industriële gebied, de geschiedenis van de cacao, de scheepvaart en de gebouwen langs het water. Testen voor Toegang is voor alle activiteiten verplicht.

Programma vanaf 14 oktober op www.industriecultuur.nl

Mensen kunnen vanaf vandaag kaarten reserveren

Bron: Noordhollands Dagblad van 14 oktober 2021

Foto: Ko van Leeuwen

Aankomende evenementen

02/12/2021 | 11.45 - 13.45 uur.

Ledenlunch, spreker Jan Rienstra van Rijkswaterstaat


08/01/2022 | 17.00 - 23.00 uur.

Nieuwjaarsgala


13/01/2022 | 16.30 - 19.00 uur.

Nieuwjaarsreceptie


23/06/2022 | 16.00 - 18.30 uur.

HaringpartyVolg ons op social media

webdesign development

Waar bent u naar op zoek?