OV IJmond Nieuws

Omgevingsdienst IJmond presenteert lokale energie markt GreenBiz Energy aan PECS-partners

Ook Europese Interreg-project Ports Energy and Carbon Savings (PECS) heeft haar aftrap van 2019 mogen hebben. Op 15 januari was Omgevingsdienst IJmond de gastheer voor de Joint Advisory Panel-meeting (JAP) van het project. Kloosterboer/Daalimpex verwelkomde de internationale projectpartners en nationale geïnteresseerden in hun bijzondere Skybox.

Omgevingsdienst IJmond presenteert lokale energie markt
Tijdens de middag lag de focus op de ontwikkeling van energiecoöperaties in havens en de ontwikkeling van een lokale energie markt (LEM). Momenteel maakt Omgevingsdienst IJmond bijzondere stappen in het ontwikkelen van zo’n LEM: GreenBiz Energy. Begin maart wordt GreenBiz Energy in gebruik genomen. Dit was de eerste keer dat de projectpartners de concrete output van Omgevingsdienst IJmond gepresenteerd kregen.

Joint Advisory Panel
Het Joint Advisory Panel (JAP) is een onafhankelijke adviesgroep die de resultaten van het PECS-project beoordeelt. In de Nederlandse JAP bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeenten waar de partners zich op richten.

Skybox
Omgevingsdienst IJmond ontving de partners in de Skybox van Kloosterboer/Daalimpex. Hun Skybox is een vergaderruimte die zowel van binnen als van buiten bijzondere architectuur laat zien. De Skybox is een uiterst energie-efficiënt gebouw met hightech installaties waar het gaat om licht en klimaatcontrole.

Interreg-project PECS
Dankzij het EU-programma Interreg 2 Zeeën kan Omgevingsdienst IJmond de verduurzaming van het havengebied in de gemeenten Beverwijk en Velsen versnellen. Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) ondersteunt dit project, net als de Provincie Noord-Holland. De subsidie geeft ruimte om kennis en ervaring aan te trekken om de ambities, zoals energiepositieve (havengebonden) bedrijventerreinen, op grote schaal waar te maken. Zie ook: www.pecs2seas.eu

Downloads

Download hier onze presentatie

Aankomende evenementen

10e Algemene Ledenvergadering

Haringparty @ Vishal IJmuiden

Business Volleybal Cup

ZomerBBQ

Ledenlunch met Raymond Mens

Volg ons op social media

webdesign development
OV IJmond logo