OV IJmond Nieuws

Kenniscarrousel zakelijke dienstverlening groot succes

Het cluster Zakelijke Dienstverlening van de OV IJmond heeft 5 juni jl. een succesvolle bijeenkomst gehouden. Tijdens deze Kenniscarrousel hebben circa 100 deelnemers via vijf interessante workshops hun zakelijke kennis kunnen delen en bijspijkeren.

OV IJmond kent een negental brancheclusters. Vanuit de overkoepelende organisatie worden deze clusters geënthousiasmeerd om interessante activiteiten te ontplooien. Onder het verenigingsmotto ‘verbinden, behartigen, netwerken en kennis delen’ bleek de door het cluster Zakelijke Dienstverlening opgezette Kenniscarrousel een schot in de roos.

Ruben Uitendaal (ING), Simone Teerling (ABN AMRO), Frida Robben (Robben Consulting), Ferry Oostmeijer (Reis & Zo), Ad Hendrikse (Finance Partners) en Marco Tetteroo (Kredietunie Kennemerland) hadden samen met Ingrid Schuijt (secretariaat OV IJmond) een mooi programma in elkaar gedraaid. In de IJmuidense Felison Terminal kon elke aanwezige drie van de vijf gegeven workshops volgen. Zo brachten Max van Olden (Tanger Advocaten) en Irene Epe (Spectrum Advocaten) het actuele onderwerp van de nieuwe privacywet AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) ter sprake. Tijdens deze workshop werd middels praktische tools duidelijk hoe je als ondernemer kosten kunt besparen en boetes kunt voorkomen.

Stemcoach Anita Sanders verzorgde drie sessies over de stem als krachtig hulpmiddel in communicatie. De stem om mensen mee te krijgen en problemen op te lossen, ja zelfs gezondheid mee te stimuleren! De stem als hulpmiddel om groepen los te krijgen.
Op geheel eigen wijze nam zij de deelnemers mee en liet horen wat een prachtig hulpmiddel de stem is. Via oefeningen, verhaal en gebaar werd de deelnemer aan het eind van de workshop getrakteerd op een samenzang: My Way. Iedereen zong, met glimlach van oor tot oor, uit volle borst mee en ervaarde zo zelf de stem als kracht!

De presentatie van Karin Stolk (Careworx) en Alex Enthoven (Inventheon) was een bewustwording over de uitval van medewerkers en het besef welke kosten dit met zich meebrengt. Het belangrijk was wat men nu wel en vooral niet mag (bijv. registratie, etc.) bij absentie. De presentatie werd interactief ingestoken door een persoonlijke polling-app, maar toen de techniek het liet afweten werd dit zeer klassiek opgelost: het opsteken van vingers.

Tijdens de workshop ‘Grip op data’ startte Frank Kemeling (Braincap) met voorbeelden van de huidige werkwijzen van hackers. Social Engineering is nog steeds zeer succesvol.
Als voorbeeld werd LinkedIn genoemd die enige tijd geleden is gehacked, waarbij alle userid’s en wachtwoorden openbaar werden. Wil je weten of jouw userid daar ook bijzat? Controleer dit op de website https://haveibeenpwned.com/.

Daarna nam Jan-Hein Mols (Axians) het stokje over. Hij vertelde dat onderzoek heeft aangetoond dat 14% binnen bedrijven schone data is, 32% is ROT (Redundant, Obsolete, Trivial, ofwel dubbel, over datum en waardeloos) en zelfs 54% is Dark Data, ofwel troep waarvan de herkomst onduidelijk is. Doe zelf een analyse op de Veritas Risk&Compliance Analyzer en sleep het naar: https://www.veritas.com/riskanalyzer. Beiden gaven leuke voorbeelden van problemen die elk bedrijf kan overkomen in deze digitale tijd.

In een pop up kantoor deden ruim 45 deelnemers aan drie workshops mee. Rick Paardekoper van Office Projects trapte af met een korte blik op wat er verandert in de wereld: ontwrichting van bedrijfsmodellen, meubilair gemaakt van pet flessen (duurzaam en circulair), etc. Verder ging hij in op de invloed van beweging op je brein: stilzitten of bewegen, staan of zitten, het is een groot verschil.

Bewegen werd door Ron van der Aar van de Fit Groep direct in praktijk gebracht. Ron gaf een speed sessie Lean: in drie rondes resultaat verbeteren. Veel gelach, samenwerken, overleggen, uitval en een tevreden klant na drie rondes. Er was een leuke prijs te winnen: een boottocht door de Amsterdamse grachten om de plastic soep op te ruimen. De winnaars worden binnenkort bekend gemaakt.

Alle aanwezige ondernemers waren enthousiast over de opzet van de workshops en de geboden variëteit. Vele ogen zijn geopend en het bewustzijn is aangescherpt op veler gebied. Dat de middag werd afgesloten met een geanimeerde netwerksessie en een rondvaarttocht, was de kers op de taart.

Tekst: Marc Kok/Ingrid Schuijt

Klik hier voor de foto’s.

Downloads

Download hier onze presentatie

Aankomende evenementen


Bedrijfsbezoek Rode Kruis IJmond

Algemene ledenvergadering

Haringparty


Volg ons op social media

webdesign development
OV IJmond logo