IJmond Onderneemt! Award 2019: ’Kleintje’ Middelkoop wint van twee reuzen


28 november 2019

Het bedrijf is de kleinste en relatief minst bekende kandidaat voor de prestigieuze IJmond Onderneemt! Award.

Zeker wanneer je nagaat dat de twee andere genomineerden staalbedrijf Tata Steel en maritiem dienstverlener KVSA zijn. Toch won Middelkoop Transporten en Verhuizingen – kortweg Middelkoop – dinsdagavond de belangrijkste ondernemersprijs in de IJmond-regio.

Een volgepakte zaal bij A9 Studio’s in Uitgeest gaf via televoting de meeste stemmen aan het Beverwijkse familiebedrijf dat met twintig medewerkers qua grootte in het niet valt bij de concurrenten.

Sparen

Al meer dan 115 jaar weet het transportbedrijf zich staande te houden in de woelige transportwereld. Hoe directeur Hans Blauwen en partner Yvonne dat voor elkaar krijgen? „We zijn een no-nonsense bedrijf met korte lijnen. En bovendien gooien we geen geld over de balk, we sparen liever”, zegt hij na afloop van de confettiregen die na de bekendmaking neerdaalt op de finalisten.

Of hij het verwacht had? „Absoluut niet, ik heb de hele middag geoefend op het praatje dat ik vooraf zou houden om het bedrijf aan te prijzen. Maar daar kwam uiteindelijk niets van terecht.” En nu? „Waarschijnlijk gaan we vanavond een flesje opentrekken”, lacht zijn vrouw.

De prijsuitreiking was het hoogtepunt van het jaarlijkse netwerkevent IJmond Onderneemt! Ruim tweehonderd ondernemers, genomineerden en aanhang waren op de prijsuitreikingen afgekomen. Want naast de IJmond Onderneemt!-prijs werden ook de IJmond Duurzaam Award en IJmond Werkt! Award vergeven. De duurzaamheidsprijs ging naar de Noord-Hollandse Bierbrouwerij die in 2012 een eigen productiebrouwerij begon in Uitgeest.

Stoom

Bijzonder is dat het bier wordt gebrouwen via stoom. De stoomgenerator werkt op basis van biomassa, in concreto de afvalproducten bierborstel en pallets. Eigenaar Kees Schouten kreeg naar eigen zeggen ’kippenvel’ nadat het introductiefilmpje over het bedrijf op een groot scherm was vertoond.

Maar ook de twee andere gegadigden in deze categorie – Natural Plastics en We love the Planet – vielen in de smaak, getuige de reacties bij de aanwezigen. Natural Plastics maakt onder meer ondergrondse boomverankering en We Love the Planet produceert 100 procent natuurlijke deodorants, geurdiffusers en geurkaarsen.

Van de genomineerde bedrijven voor de IJmond Werkt! Award, een onderscheiding voor de onderneming die zich het meest inzet voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, won Patina Dakdenkers de onderscheiding, voor McDonald’s en offshorebedrijf CMF Services. Enkele jaren geleden won Patina de IJmond Onderneemt! Award.

Bron: Dagblad Kennemerland, 27 november 2019

Aankomende evenementen

18/06/2020 | 16,00  - 18.30 uur.

Afgelast: Haringparty11/08/2020 | 19.00  - 21.00 uur.

Afgelast: Zomerevent tijdens Presail


08/09/2020 | 17.00  - 19.00 uur.

Bedrijfsbezoek Wijk aan Zee


23/09/2020 | 17.00  - 20.00 uur.

Algemene Ledenvergadering + BBQ


Volg ons op social media

webdesign development

Waar bent u naar op zoek?