OV IJmond Nieuws

IJmond Energiek 2040-2050: kort videoverslag

De IJmond moet als het aan Adriaan Geuze (hoogleraar landschapsarchitectuur aan de TU Delft) werk maken van een ‘een renaissance van de regio’. Tijdens de druk bezochte bijeenkomst IJmond Energiek 2040-2050 in Chateau Marquette in Heemskerk schetste hij op basis van een terug- en vooruitblik op de ontwikkeling van de IJmond en ook Zaanstreek waar de kansen liggen en hoe je die optimaal kunt benutten. Het DNA van de IJmond bestaat volgens hem uit ondernemingslust, technologie en vakmanschap en is het méér dan waard om aan nieuwe generaties door te geven.

Die oproep kreeg tijdens een door Jaap Sluis gepresenteerde talkshow steun van Jeroen Klumper (directeur duurzame transitie van Tata Steel), Richard Engelkes van Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP) en Clement Kieftenbeld van machinefabriek Mircotechniek uit Velsen-Noord. Voorafgaand aan IJmond Energiek kreeg gedeputeerde Ilse Zaal van de provincie Noord-Holland uit handen van voorzitter Leen Wisker van de OV IJmond een door tientallen bedrijven ondertekend manifest aangeboden waarin de overheid wordt opgeroepen de transitie van de IJmond naar de eerste groene industriezone van Nederland te ondersteunen. De in dit stuk neergelegde ambities komen heel sterk overeen met die van de provincie, aldus de gedeputeerde. Ze zijn volgens haar niet zonder het bedrijfsleven en onderwijs te realiseren: ‘We gaan graag met jullie samenwerken’.

Bekijk hier de video

Een uitgebreid videoverslag van de mede door Chateau Marquette en Windroos Advocatuur mogelijk gemaakte bijeenkomst (geproduceerd door De Coalitie) is te vinden op het Youtube kanaal van OV IJmond. 

Downloads

Download hier onze presentatie

Aankomende evenementen

Borrelbijeenkomst

Lunchbijeenkomst – Voldoet jouw onderneming aan CSRD?

10e Algemene Ledenvergadering

Haringparty @ Vishal IJmuiden

Business Volleybal Cup

Volg ons op social media

webdesign development
OV IJmond logo