OV IJmond Nieuws

Hackathon ‘Mens & Machine’ 13 februari 2019

Een creatieve aanpak voor challenges

Datum: 13 februari 2019

Tijd: 14:30-17:15 uur

Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk organiseert op woensdag 13 februari 2019 in het Kennemer Theater de Hackathon ‘Mens & Machine’ waarin op creatieve wijze de uitdagingen besproken worden waar Beverwijk voor staat. Hoe gaan robots bepalen hoe we straks wonen, werken, leren, transporteren, spelen en sporten? En welke rol kan Beverwijk daarin met haar ondernemersgeest en maakindustrie innemen? Lokale organisaties gaan tijdens de hackathon aan de slag tezamen met de creatiefste mensen die we in Beverwijk hebben kunnen vinden: De kinderen van de basisscholen, begeleid door de docenten van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. Tezamen ontwikkelen ze een creatief manifest met inspirerende aanbevelingen, geformuleerd voor de inwoners, bestuurders en de gemeenteraad van Beverwijk. In de bijlage is een verslag van de editie 2018 opgenomen.

Creativiteit voor innovatie en verbeelding van de toekomst
Aan de hand van concrete challenges verbeelden de kinderen de toekomstige relatie mens en machine. De natuurlijke creativiteit van kinderen uit de groepen 5 en 6 is daarbij van onschatbare waarde. Juist hun voorstellingsvermogen en het buiten de lijntjes kunnen kleuren zijn stimulerend voor een innovatieve en intelligente visie op een toekomstig Beverwijk waarin ondernemersgeest en technologie uitstekend samengaan.

Heeft u een uitdaging?
Het Centrum voor de Kunsten Beverwijk is nog op zoek naar organisaties die een challenge willen presenteren en daarmee de creativiteit van de kinderen willen benutten. Voor welke uitdaging staat uw organisatie? Welke rol gaan robots in uw bedrijf of producten spelen? En hoe kunt u zich daar nu op voorbereiden? Graag pakken de kinderen en de coaches van het Centrum uw challenge op.

Wat vragen wij aan de organisaties?
• In een gesprek van maximaal een uur bespreken we uw uitdaging en zetten we die om tot een mooie challenge voor de kinderen. Deze presenteren wij vooraf aan ze in de klas.
• Tijdens de hackathon verwachten wij dat een vertegenwoordiger de challenge in de groep van zo’n acht kinderen introduceert (maximaal 10 minuten). De coach die het proces begeleidt kan u daarbij assisteren. Tevens wordt verwacht dat u aan het einde van de middag (rond 16:30 uur) de aanbevelingen van de groep in ontvangst komt nemen. Niet noodzakelijk, maar wel zinvol voor u is het om tijdens het gehele proces aanwezig te blijven. Als deelnemer of juist als observator kunt u een schat aan ideeën opdoen en/of inbrengen.

Interesse?
Centrum voor de Kunsten Beverwijk
Mark van der Jagt
E: contact@markvanderjagt.nl
T: 06 – 225 229 49

Voor meer informatie: Hackathon-2019_Info-Challenge-aanbieders

Downloads

Download hier onze presentatie

Aankomende evenementen

10e Algemene Ledenvergadering

Haringparty @ Vishal IJmuiden

Business Volleybal Cup

ZomerBBQ

Ledenlunch met Raymond Mens

Volg ons op social media

webdesign development
OV IJmond logo