Een week zonder spits! Doe je mee?


22 januari 2020

Duurzaam ondernemen, klimaatakkoord, minder CO2-uitstoot. Als ondernemer weet je er van. Maar weet je ook dat je door slim om te gaan met woon/werkverkeer en zakelijke ritten eigenlijk heel makkelijk bijdraagt aan deze doelen? En het levert vaak nog geld op ook.

Begin het jaar leuk en laagdrempelig en doe mee met De Week zonder Spits.
Doel is om samen – met name de automobilisten onder ons – één week lang zo vaak mogelijk de spits te mijden door het eerste uur thuis op te starten. Je e-mail wegwerken, een eerste telefoontje doen, stukken doorlezen, vergaderingen of presentaties voorbereiden. Dat hoeft niet om half 9 op kantoor achter je bureau.

Dat niet iedereen werkzaamheden doet, waarbij thuis starten mogelijk is, is een gegeven. Neemt niet weg, dat het leuk is om te ervaren wat de impact is op de spits en op de reistijd van de medewerkers die het wèl kunnen, maar nog niet doen. Een voorbeeldrol van het management helpt natuurlijk ook. Tata Steel voert de lijst van werkgevers uit de IJmond aan. Maar groot of klein, de Week zonder Spits is voor iedereen.

Initiatiefnemer van ‘De Week zonder Spits’ is Breikers, het mobiliteitsprogramma voor de metropoolregio Amsterdam. IJmond Bereikbaar zorgt voor de spin-off in onze regio.

De Week zonder Spits kan niet zonder jou
-> De Week zonder Spits vindt plaats van 23 t/m 27 maart 2020.
-> Je krijgt een handig pakket met banners, posters en tafelstandaards gepersonaliseerd voor jouw bedrijf.
-> Ook is er een toolkit met een introductiemail, aankondigingsmail en meestgestelde vragen. Makkelijk voor de interne communicatie.
-> IJmond Bereikbaar geeft via de eigen kanalen aandacht aan de campagne. Mogelijk gaan we daarnaast offline adverteren, waarbij we jullie graag mee laten liften in de exposure.

Aanmelden
Meld je bedrijf vóór 14 februari 2020 aan voor de Week zonder Spits en IJmond Bereikbaar gaat voor je aan de slag. Een e-mail met je naam, functie en bedrijfsnaam is genoeg: ahaak@odijmond.nl Meer weten? Kijk dan op de website: http://www.ijmondbereikbaar.nl/de-week-zonder-spits-2020

IJmond Bereikbaar
IJmond Bereikbaar ondersteunt bedrijven bij vragen over mobiliteit. Op strategisch, tactisch en operationeel niveau. We kijken daarbij naar personenvervoer (woon/werkverkeer) en goederenvervoer. Het zal je verrassen hoe je met relatief kleine veranderingen je mobiliteit slimmer en duurzamer kunt maken. IJmond Bereikbaar helpt met de juiste informatie, praktische tips en laagdrempelige acties, die positieve veranderingen kunnen versnellen. Ook met mobiliteit kun je laten zien dat je een aantrekkelijke, milieubewuste, maatschappelijk betrokken werkgever bent.

Astrid van den Haak
Projectleider duurzame mobiliteit

Aankomende evenementen

Volg ons op social media

webdesign development

Waar bent u naar op zoek?