OV IJmond Nieuws

DOE DAG IJmond Zuid-Kennemerland ON STAGE

DOE DAG IJmond Zuid-Kennemerland ON STAGE

In vervolg op het beroepenfeest van IJmond Zuid-Kennemerland On Stage op 5 maart vond op 19 maart de On Stage Doe Dag plaats. Ruim 800 On Stage leerlingen gingen op pad om werkbezoeken af te leggen bij de beroepsbeoefenaren waar ze bij On Stage een match mee hebben gemaakt. Veel deelnemende bedrijven hadden een mooi programma in elkaar gezet met een afwisseling van kijken en doen. In totaal zijn er ca 1500 matches gemaakt bij On Stage.

De projectleider van IJmond Zuid-Kennemerland On Stage bezocht samen met de mentoren van het Technisch en Maritiem College Velsen, het Tender College, Spaarne College Haarlem en het Vellesan College een aantal matches en troffen er gemotiveerde vmbo leerlingen en enthousiaste professionals aan. “Wij zagen zoveel leerlingen met  ‘sterretjes in hun ogen’: degenen die echt nieuwsgierig en gemotiveerd zijn. Voor hen doen we dit en onder deze jongeren vinden de bedrijven hun toekomstige collega’s en medewerkers!” aldus Wilco van Pel, projectleider van IJmond Zuid-Kennemerland On Stage.

Zo had de brandweer van Veiligheids Regio Kennemerland een complete oefening nagebootst met brand en een auto die op z’n kant lag die leerlingen moesten openknippen. Bij bouwbedrijf Menger in samenwerking met installatiebedrijf TOL werd een keuken gebouwd en geïnstalleerd. Bij de Bie infra en Duravermeer mochten de leerlingen compleet met veiligheidshelm mee de bouwplaats op RTV Seaport had een speciale uitzending gewijd aan On Stage waar leerlingen elkaar mochten interviewen en liedjes mochten aankondigen. Assumburg Koeltechniek haalde de leerlingen met een busje op voor een excursie naar hun bedrijf waar de leerlingen met airco’s gingen knutselen. Bij van Mossel Peugeot moesten leerlingen een auto weer in beweging krijgen en een andere groep mocht oefenen met verkoper zijn van het bedrijf. Albert Heijn liet zien wat er allemaal bij komt kijken voordat de boodschappen bij de klant thuis in de koelkast liggen.

Dit zijn maar enkele voorbeelden van de inspanningen van deelnemende On Stage bedrijven uit IJmond en Zuid-Kennemerland en de regio om de 800 vmbo leerlingen te laten ervaren wat een bepaald beroep inhoudt. De projectleider vindt de Doe Dag eigenlijk de leukste dag van het project On Stage en vindt het jammer dat hij niet alle 1500 matches konden bezoeken.

Contactgegevens projectleiding:

Vriendelijke groet,

Wilco van Pel

Projectleider IJmond Zuid-Kennemerland On Stage

www.ijmondzuidkennemerlandonstage.nl / mail@ijmondzuidkennemerlandonstage.nl

06-28094593

 

Downloads

Download hier onze presentatie

Aankomende evenementen

Borrelbijeenkomst

Lunchbijeenkomst – Voldoet jouw onderneming aan CSRD?

10e Algemene Ledenvergadering

Haringparty @ Vishal IJmuiden

Business Volleybal Cup

Volg ons op social media

webdesign development
OV IJmond logo