Bedrijfsbezoek bij TV kok René Pluijm trekt veel leden


18 september 2019

Maar liefst bijna 80 leden van OV IJmond waren donderdag 12 september te gast bij TV kok René Pluijm, aan de Hallkade in IJmuiden. Nog niet zo heel lang geleden streek René, bekend van het TV programma Pluijm’s Eetbare Wereld, neer op deze unieke locatie. Hier runt hij een culinaire werkplaats waar je alles onder één dak vindt: een kookstudio voor videoproducties, workshops, een proeflokaal, productiehuis en kookwinkel met hoogwaardige producten. Ook kun je er van alles kopen, van een heerlijke fles wijn tot een Big Green Egg!

Het welkomstdrankje werd ter beschikking gesteld door restaurant Puur Zee/wijnhandel Puur Wijn uit Wijk aan Zee.  Door het open karakter van het prachtige gebouw werd je als het ware naar binnen gezogen en kon je gelijk proosten aan een van de statafels. De sfeer was lekker ‘losjes’ en er was een goede verhouding man/vrouw in het gezelschap. De hapjes waren, hoe kan het ook anders, voortreffelijk!

Wat is een bedrijfsbezoek zonder presentatie? Die hoort erbij en in de persoon van creatieveling René Pluijm weet je dat het geen ‘standaard’ praatje wordt. De sheet met alleen de witte letters ‘De gelukkigste man op Aarde’ op een rode achtergrond sprak boekdelen. De ondernemer gaf aan, dat hij het jammer vindt dat er veel leegstand is in de omgeving. Maar vertelde, dat er iets gaat gebeuren vanuit de gemeente qua horeca enzovoort. ‘Eten werkt’, aldus René. Daarna riep hij zijn vrouw naar voren. De TV kok vertelde over het druk zijn, stress en het vliegen naar het buitenland voor nieuwe programma’s. ‘Ik zal jullie besparen wat ik moet doen om het voor elkaar te krijgen’, zei hij met een lach. Hierop vroeg hij een daverend applaus voor ‘zijn meisje’. Ook wilde hij twee andere mensen in het zonnetje zetten. De beste viskok, Imko, van restaurant Puur Zee en vinologe Cathy van Puur Wijn. ‘Bij Puur Zee wordt geweldig gekookt’. Op de vraag of Imko iets wilde toevoegen aan zijn verhaal, zei de viskok: ‘Ik ga nu niet koken, maar wil je een oester steken, dan ben je van harte welkom, hier achterin de ruimte’.

Pluijm sloot de presentatie af door te vertellen dat alles bij hem mogelijk is op het gebied van eten en drinken, bedrijfstrainingen, koken en eten met familie. En natuurlijk niet te vergeten de kookworkshops. De leden van cluster Zakelijke Dienstverlening zijn uitgenodigd voor ‘Koken met ondernemers’, op donderdag 3 oktober van 15-20 uur. Informatie vind je op de website, waar je je ook kunt inschrijven.

Verslag door Brigitte Schiering/Content4Bizz

Klik hier voor alle foto’s.

Aankomende evenementen

18/06/2020 | 16,00  - 18.30 uur.

Afgelast: Haringparty11/08/2020 | 19.00  - 21.00 uur.

Afgelast: Zomerevent tijdens Presail


08/09/2020 | 17.00  - 19.00 uur.

Bedrijfsbezoek Wijk aan Zee


23/09/2020 | 17.00  - 20.00 uur.

Algemene Ledenvergadering + BBQ


Volg ons op social media

webdesign development

Waar bent u naar op zoek?