OV IJmond Agenda

IJmond Energiek 2040-2050Dinsdag 21 februari wordt in Chateau Marquette te Heemskerk het evenement IJmond Energiek 2040-2050 gehouden.

Hoe ziet de landkaart van de IJmond er tegen die tijd uit? Wat is er verdwenen en wat kwam er voor in de plaats? Hoe pakt de energietransitie uit voor Tata Steel en het lokale bedrijfsleven? Wat gebeurt er met de windmolenparken, boorplatforms en visserij op de Noordzee? Hoe versterken we ruimtelijk/economisch de samenhang met de Zaanstreek en Amsterdam? Waar liggen voor regionale bedrijven kansen en hoe benutten we die?

Het komt allemaal ter sprake tijdens IJmond Energiek 2040-2050. Adriaan Geuze (hoogleraar landschapsarchitectuur TU Delft en directeur van het internationaal vermaarde ontwerpbureau West 8) verzorgt een uitdagende aftrap. Hij schetst zijn landkaart van de IJmond in 2040-2050. Aansluitend interviewt gespreksleider Jaap Sluis tijdens een talkshow diverse gasten over hún kijk op de zaak.

Jeroen Klumper (directeur duurzame transitie Tata Steel) vertelt hoe in de toekomst ‘groen staal’ gemaakt wordt. Richard Engelkes van Amsterdam IJmuiden Offshore Ports (AYOP) licht toe wat er op de Noordzee met boorplatforms en windmolens gaat gebeuren en welke gevolgen dat voor de IJmond kan hebben. Clement Kieftenbeld van Microtechniek uit Velsen-Noord legt uit hoe zijn bedrijf met het oog op de toekomst nu al de bakens verzet.

In de talkshow komt tevens de in een manifest vastgelegde oproep van OV IJmond en Techport aan de overheid ter sprake om de energietransitie van Tata Steel en de maakindustrie in de IJmond te steunen.

Programma 

15.00 uur:              Inloop

15.30 – 15.45 uur: Kort toelichten manifest en aanbieding aan gedeputeerde Ilse Zaal en 4 wethouders EZ

15.45 – 17.15 uur: Inleiding Adriaan Geuze met aansluitend talkshow en debat

17.15 uur:               Borrel

 

Aanmelden
De aanmelding is gesloten.

Vragen/opmerkingen voor de podiumgasten? Mail ze naar sluis@decoalitie.nl.

Een bijeenkomst om energie van te krijgen. Meld je op tijd aan!

Tot 21 februari!

Leen Wisker, voorzitter OV IJmond
Vincent Klopper, voorzitter programmacommissie

                             

Dit evenement is een initiatief van de OV IJmond en wordt ondersteund door Chateau Marquette en Windroos Advocatuur uit IJmuiden. De productie is in handen van communicatiebureau De Coalitie.

 


Contactgegevens

OV IJmond
Meubelmakerstraat 27
1991 JD Velserbroek

T +31646353333

Aankomende evenementen

Borrelbijeenkomst

Lunchbijeenkomst – Voldoet jouw onderneming aan CSRD?

10e Algemene Ledenvergadering

Haringparty @ Vishal IJmuiden

Business Volleybal Cup

Volg ons op social media

webdesign development
OV IJmond logo
OV IJmond logo

Menu

Contactgegevens

OV IJmond
Meubelmakerstraat 27
1991 JD Velserbroek

T 06 – 4635 3333

Volg ons op social media