Japanese Cuisine Goodwill Ambassador

CEO Marinus Noordenbos van Hokkai Suisan is door het Japanse ministerie van Landbouw, Bosbouw en Visserij (MAFF) aangesteld als Japanese Cuisine Goodwill Ambassador. “Een enorme eer! Met Hokkai Suisan zetten wij ons in om de Japanse eetcultuur toegankelijk te maken in heel Europa. Wij zijn op missie om zowel authentieke, als hedendaagse Japanse visgerechten op zoveel mogelijk eettafels neer te zetten.”

Japanese Cuisine Goodwill Ambassador

Als ambassadeur wordt van Marinus verwacht dat hij zijn kennis over de Japanse eetcultuur onder een breed internationaal publiek verspreidt en dat hij de export van Japanse visserijproducten uitbreidt. Dit is verdeeld onder drie hoofdtaken.

  1. In samenwerking met MAFF kennis over de Japanse eetcultuur verspreiden. Het Japanse ministerie heeft ons onder meer in contact gebracht met onze leveranciers voor Saba RamenHotate-fry en Tarako. Deze producten zijn een mooie aanvulling op ons assortiment aan authentiek Japanse visproducten. Zeker nu wij niet zelf naar Japan kunnen reizen, is de samenwerking met MAFF enorm waardevol.
  2. Informatie over de Japanse keuken verspreiden in verschillende media. Het verhaal van Hokkai Suisan hebben wij al een aantal keer in nationale kranten en televisieprogramma’s mogen delen. Marinus is hiervoor zelfs naar Japan afgereisd met een televisieploeg, wat prachtige beelden van onder meer wasabiplantages opleverde. Via onze eigen kanalen laten wij de veelzijdigheid van de Japanse keuken zien middels heerlijke recepten en kookvideo’s.
  3. Japanse eetcultuur promoten door professioneel advies te geven aan andere partijen. Om een groter publiek te bereiken, werken wij aan het opzetten van samenwerkingen met B2B-partijen. Denk aan cash-and-carry supermarkten, waar je veelal exclusievere producten vindt, zoals Amerikaans rundvlees, kreeften en dus ook Japanse vishapjes. Op dit moment zijn onze Wakame en Ebi-fry al te koop bij Sligro en Hanos, dit willen wij verder uitbreiden.

Aan de slag

Samen met het hele Hokkai Suisan Team is Marinus gemotiveerd om aan de slag te gaan als ambassadeur. “Wij willen de Japanse viskeuken bij zoveel mogelijk mensen introduceren. Van gegrilde en gebakken vis tot gemarineerde en gezouten vis; wij bereiden het allemaal voor in IJmuiden. Natuurlijk wel op traditioneel Japanse wijze met de beste ingrediënten voor iedere vissoort. Daarna zorgvuldig inpakken en bezorgen bij de klant thuis.”

Arigatou gozaimasu

Marinus is enorm dankbaar voor deze onderscheiding uit Japan. “Waar mijn vrouw en ik 30 jaar geleden in een piepkleine thuiskeuken Aji no Hiraki (gedroogde horsmakreel) produceerden en uit onze achterbak leverden aan een handjevol Japanse expatfamilies, zijn wij uitgegroeid tot een voltallig bedrijf dat ruim 8000 families in heel Europa voorziet van authentiek Japanse visproducten. Het spreekt voor zich dat deze onderscheiding voortkomt uit de tomeloze inzet van onze werknemers en het vertrouwen van onze klanten en supporters als MAFF. Daarom aan iedereen die ons in de jaren heeft gesteund: arigatou gozaimasu.”

Downloads

Aankomende evenementen

Volg ons op social media

webdesign development
OV IJmond logo