OV IJmond Nieuws

“Ik geloof in het MKB als motor van de economie”

Wat doen onze leden,  waarom zijn zij lid van OV IJmond en met welk kernwoord (verbinden, behartigen, netwerken en kennisdelen) voelen zij zich het meest verbonden?

Deze keer: Ron van der Aar van De Fit Groep


Waar kennen we je van?

We kennen Ron van der Aar van zijn bedrijf De Fit Groep, Lean expert voor het MKB. Lean is het versoepelen van de interne organisatie, zodat alle processen beter gaan stromen. Daardoor worden verspillingen geëlimineerd.

Ron is in 2005 gestart met zijn bedrijf. In het begin richtte hij zich op banken en verzekeraars, later is hij zich gaan specialiseren in het MKB. “Het MKB is leuker en inspirerender, er komt nog echt ondernemerschap voor. De betrokkenheid, ook van werknemers, is groter. Ik geloof in het MKB als motor van de economie. Bovendien is er voor De Fit Groep nog heel veel te doen bij het MKB qua organisatie.  Als een MKB bedrijf wil groeien heeft het een lean expert nodig om de interne organisatie te professionaliseren.”

Waarom ben je lid geworden van OV IJmond?

De Fit Groep is gevestigd in Spaarndam. Ron is al jaren lid van OV Spaarndam. Bij deze vereniging spreekt hij veel mensen en hoort hij nieuws over de regio als eerste. Voor het uitbreiden van zijn netwerk zocht hij echter een grotere club in de IJmond, voor hem een interessant werkgebied. Verder is hij lid geworden van OV IJmond om de kunst af te kijken voor OV Spaarndam, waar Ron inmiddels voorzitter van is. Qua organisatie kan hij veel leren van OV IJmond.

Wat heeft de vereniging je gebracht?

“OV IJmond heeft mij veel nieuwe contacten gebracht, ondernemers die je normaal niet zo snel ontmoet. Verder leuke gesprekken en inspiratie door de workshops die gegeven worden, zoals bijv. de workshop diversiteit van cluster Jong. Verder kan ik leden van OV IJmond introduceren bij mijn klanten.”

Met welk kernwoord (verbinden, behartigen, netwerken, kennisdelen) voel jij je het meest verbonden?

“Met zowel verbinden, netwerken als kennisdelen voel ik mij verbonden, zoals uit bovenstaande blijkt. Ik neem graag deel aan de workshops van OV IJmond en in het verleden heb ik workshops Lean aan bedrijven van de cluster Maakindustrie gegeven. Deze bedrijven zijn er mee aan de slag gegaan, met goede resultaten.”

Tekst: Ingrid Schuijt

Foto: Ron in het centrum van zijn woonplaats Spaarndam bij De Kolk

Downloads

Download hier onze presentatie

Aankomende evenementen

Ledenlunch met Raymond Mens

Bezoek aan de Eerste Kamer der Staten-Generaal

Bedrijfsbezoek IJMOND Werkt!

Ondernemen met impact met uitreiking Ondernemersaward

Borrelbijeenkomst

Volg ons op social media

webdesign development
OV IJmond logo